Jeep Wrangler: Ποιότητα που περνάει χρόνια

0
Jeep Wrangler: Ποιότητα που περνάει χρόνια

Η μάρκα Jeep δεν έχει να κάνει μόνο με την ποιότητα, αλλά και με μια πλούσια ιστορία και σταθερή εμπειρία στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το μοντέλο Wrangler έχει σχεδιαστεί για να ξεπερνά κάθε εμπόδιο. Οι λάτρεις του αυτοκινήτου θεωρούν αυτό το θρυλικό και εμβληματικό αυτοκίνητο το καλύτερο τζιπ εκτός δρόμου. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι το Wrangler είναι ο άμεσος απόγονος του θρυλικού αυτοκινήτου Willys MB.

Ας ανακαλύψουμε, αναλυτικά, την προέλευση της μάρκας Jeep και ας αναθεωρήσουμε το πιο επιτυχημένο μοντέλο της Wrangler. AutoBidMaster θα σας καθοδηγήσει σε αυτό το μαγευτικό ταξίδι.

Η προέλευση και η ιστορία της μάρκας Jeep

Μέχρι τα μέσα του προηγούμενου αιώνα, η εταιρεία είχε το όνομα Willys. Και μόνο το 1950, η μάρκα Jeep καταχωρήθηκε επίσημα.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, το όνομα της μάρκας προήλθε από μια συντομευμένη εκδοχή της φράσης «γενικής χρήσης», που σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα όχημα τόσο για καθημερινή όσο και για εκτός δρόμου οδήγηση. Ωστόσο, υπάρχει μια ακόμη ερμηνεία. Λέει ότι το όνομα προήλθε από το δημοφιλές κόμικ εκείνης της εποχής, “Eugene the Jeep”. Οι Αμερικανοί είπαν για ένα άτομο με ευρηματικότητα: «Ένα πραγματικό τζιπ». Συνηθιζόταν επίσης να μιλάμε για εντυπωσιακή τεχνολογία.

Η ιστορία των τζιπ ξεκινά στα μέσα της δεκαετίας του ’30, όταν ο αμερικανικός στρατός χρειαζόταν ένα απλό και αξιόπιστο όχημα που θα μπορούσε να ξεπεράσει σχεδόν κάθε εκτός δρόμου περιβάλλον. Ανακοινώθηκε ένας διαγωνισμός στον οποίο συμμετείχαν τρεις κατασκευαστές: η Willys-Overland, η American Bantam και η Ford Motors. Η πρώτη εταιρεία έλαβε παραγγελία για 1.500 οχήματα, μετά την οποία η Willys έγινε ο κύριος κατασκευαστής στρατιωτικών οχημάτων.

Μετά το τέλος του πολέμου, η Willys-Overland έπρεπε να εκσυγχρονίσει τα στρατιωτικά της μοντέλα σε πολιτικά οχήματα. Η πρώτη τέτοια διαμόρφωση ήταν το Willys CJ-1A από το 1944.

Από το 1953 έως το 1987, η Willys συμμετείχε σε διάφορες εταιρείες. Στην αρχή, ήταν ο Κάιζερ. Η νεοσύστατη εταιρεία ονομάστηκε Willys-Overland Motors, η οποία στη συνέχεια μετατράπηκε σε Kaiser Jeep Corporation.

Το 1970, η Kaiser Jeep Corporation πωλήθηκε σε νέους ιδιοκτήτες—την American Motors Corporation (AMC). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα στην ιστορία, το Jeep Wagoneer, εισήλθε στην αγορά.

Το 1987, η εταιρεία λάνσαρε ένα άλλο εμβληματικό μοντέλο – το Jeep Wrangler. Αυτό το όχημα εκτός δρόμου έλαβε σχεδόν όλο το τεχνικό γέμισμα από το Wagoneer. Την ίδια χρονιά, η Chrysler Corporation εξαγόρασε την ανησυχία AMC Jeep, μαζί με τη μάρκα Jeep που ανήκε σε αυτήν. Από εκείνη τη στιγμή μέχρι σήμερα, είναι ιδιοκτησία της Chrysler.

The Jeep Wrangler Generations

The Jeep Wrangler Generations

Για να κατανοήσουμε καλύτερα την ιστορία ανάπτυξης της μάρκας Jeep, ας δούμε τις γενιές του Wrangler.

Jeep Wrangler YJ

Jeep Wrangler YJ

Την άνοιξη του 1986 κυκλοφόρησε το αυτοκίνητο της σειράς YJ, το οποίο πήρε το νέο του όνομα “Wrangler”. Το όχημα κατασκευάζεται από το 1987 σε εργοστάσιο στο Μπράμπτον του Οντάριο του Καναδά και από το 1992 η παραγωγή του μεταφέρθηκε στο Τολέδο του Οχάιο. Από τα προηγούμενα αυτοκίνητα της σειράς CJ7, διακρίθηκε κυρίως από τους ορθογώνιους προβολείς, το αυξημένο μεταξόνιο και, τεχνικά, ήταν περισσότερο παρόμοιο με τη διαμόρφωση του Wagoneer.

Το αυτοκίνητο ήταν εξοπλισμένο με βενζινοκινητήρες 2.0, 4.0 και 4.2 λίτρων και μηχανικό κιβώτιο πέντε ταχυτήτων ή αυτόματο κιβώτιο τριών ταχυτήτων. Αν και το μοντέλο Wrangler δεν έμοιαζε με αληθινό Jeep για τους αληθινούς θαυμαστές της Jeep, σταδιακά αγάπησαν αυτό το αυτοκίνητο, το οποίο αποδείχθηκε προσαρμόσιμο στις ανάγκες του ιδιοκτήτη του. Ο κατασκευαστής πρόσφερε ό,τι μπορούσε να επιθυμήσει η ψυχή του ιδιοκτήτη.

Jeep Wrangler TJ

Jeep Wrangler TJ

Από το 1997 έως το 2006, η Chrysler κατασκεύαζε τη σειρά Jeep Wrangler TJ. Ήταν εξοπλισμένο με τους βενζινοκινητήρες 2,4 και 4,0 λίτρων ή ένας αγοραστής θα μπορούσε να πάρει τη διαμόρφωση ντίζελ 2,5 λίτρων. Από το 2003, ξεκίνησε η κυκλοφορία του μοντέλου Rubicon και το 2004, οι θαυμαστές της Jeep συνάντησαν το Wrangler Unlimited.

Το TJ συγκέντρωσε ευνοϊκές κριτικές πριν από την κυκλοφορία του στις αρχές του 1996, όταν η Jeep απέδειξε ότι ήταν αποφασισμένη να κάνει το Wrangler πιο ελκυστικό. Η TJ έχει αποδειχθεί εξαιρετικά προσαρμόσιμη στις αναβαθμίσεις, καθώς μια μεγάλη γκάμα αξεσουάρ και ανταλλακτικών παράγονται ήδη από τρίτους σε αμέτρητους αριθμούς.

Jeep Wrangler JK

Jeep Wrangler JK

Το 2007, η Chrysler λάνσαρε μια νέα γενιά της σειράς Jeep Wrangler JK. Ο κατασκευαστής πρόσφερε ένα τετράθυρο για πρώτη φορά. Το νέο μοντέλο έχει μεγάλο μεταξόνιο και μετατρόχιο και είναι εξοπλισμένο με αφαιρούμενη οροφή, η οποία χωρίζεται σε τρία μέρη. Η διαμόρφωση JK μπορεί να προσφέρει ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και ένα αυτόματο κιβώτιο πέντε σχέσεων με τον πετρελαιοκινητήρα 2,8 λίτρων ή τον βενζινοκινητήρα 3,8 λίτρων.

Το Jeep Wrangler JK διαφέρει σημαντικά στην άνεση σε σύγκριση με τους προκατόχους του. Πρώτον, υπάρχουν οι μεγαλύτερες διαστάσεις και η χωρητικότητα μεταφοράς του αυτοκινήτου (έως 454 κιλά ή περίπου 1.000 λίβρες), ένας αυξημένος χώρος αποσκευών και τέσσερις αερόσακοι. Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με δισκόφρενα και ABS με δυναμική σταθεροποίηση κατά την οδήγηση, καθώς και λειτουργία παρακολούθησης πιθανής ανατροπής του οχήματος. Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο άνεσης.

Jeep Wrangler JL

Jeep Wrangler JL

Το νέο Jeep Wrangler εμφανίστηκε για πρώτη φορά ενώπιον του κοινού στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες το 2017. Δεν είναι δύσκολο να διακρίνεις την καινοτομία της σειράς JL από τον προκάτοχό της. Έχει νεοκλασική εμφάνιση, παραπέμποντας στο μοντέλο του Willis από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι στρογγυλοί προβολείς και τα κομψά φώτα ημέρας LED eyeliner τραβούν τα βλέμματα. Η σχάρα ψυγείου κατασκευάζεται με τη μορφή μιας πληθώρας κατακόρυφα προσανατολισμένων σχισμών στο μπροστινό πλαίσιο. Ένας ηλεκτρικός προφυλακτήρας με δύο στρογγυλούς προβολείς ομίχλης σε ειδικές εσοχές είναι ορατός από κάτω του. Γενικά, το αυτοκίνητο έχει δεχτεί πολλές ευχάριστες αλλαγές εμφάνισης, αλλά ταυτόχρονα δεν έχει χάσει την εμπορική του ταυτότητα και εξακολουθεί να είναι απόλυτα αναγνωρίσιμο στο δρόμο.

Η βασική διαμόρφωση Jeep Wrangler JL είναι εξοπλισμένη με έναν βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων που αποδίδει 270 ίππους. Το όχημα διαθέτει χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και κίνηση σε όλους τους τροχούς αποκλειστικά. Λόγω των χαρακτηριστικών και των προδιαγραφών του, το αυτοκίνητο είναι σε θέση να καλύψει τις περισσότερες ανάγκες ενός υποψήφιου αγοραστή.

Γιατί το Jeep Wrangler έχει γίνει τόσο δημοφιλές

Γιατί το Jeep Wrangler έχει γίνει τόσο δημοφιλές

Το Jeep Wrangler απέκτησε την υψηλή δημοτικότητα και τη μεγάλη φήμη του λόγω πολλών παραγόντων, όπως:

  • οδήγηση όλων των τροχών;
  • εξαιρετική ικανότητα ελιγμών σε λοφώδες και ορεινό έδαφος.
  • αξιοπιστία;

Το μοντέλο έχει υποστεί αλλαγές σε τέσσερις γενιές και εξακολουθεί να παραμένει ένα εμβληματικό όχημα σήμερα. Η Chrysler πραγματοποίησε τον τελευταίο εκσυγχρονισμό του Jeep Wrangler το 2017.

Ένας ακόμη παράγοντας που δείχνει τη δημοτικότητα του Jeep Wrangler είναι οι διάφορες ομάδες θαυμαστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μεταξύ των πιο δημοφιλών στο Facebook είναι JEEP WRANGLER JK / JKU, Jeep Wrangler TJ, Πωλήσεις Jeepκαι Ανταλλακτικά Jeep Wrangler JK Αγορά/Πώληση/Εμπόριο. Μπορείτε να βρείτε πολλές φωτογραφίες, συμβουλές σέρβις και συστάσεις ή να αγοράσετε και να πουλήσετε το όχημα καθώς και τα ανταλλακτικά του.

Είμαστε σίγουροι ότι μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για το μοντέλο Jeep Wrangler θα αυξήσουν το ενδιαφέρον σας για αυτό το όχημα και θα αποδείξουν τη δύναμή του. Το 2007, η ομάδα Extreme Events με δύο Jeep Wrangler κατέκτησε την κορυφή του υψηλότερου ηφαιστείου στον κόσμο στα σύνορα Αργεντινής-Χιλής, το Ojos del Salado, το οποίο φτάνει τα 6.893 μέτρα (22.615 πόδια). Ήταν μια ανάβαση ρεκόρ με αυτοκίνητο. Το 2011, ένα ρεκόρ χωρητικότητας επιβατών Jeep Wrangler σημειώθηκε στο Λοτζ της Πολωνίας—32 άτομα.

Στο τέλος

Όπως ανακαλύψαμε, η ιστορία της μάρκας Jeep ξεκινά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα είχε τέτοια επιτυχία. Ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα Jeep Wrangler έχει συγκεντρώσει όλα τα πλεονεκτήματα των προηγούμενων διαμορφώσεων και τώρα εξακολουθεί να ξεχωρίζει με υψηλή ποιότητα.

Μαζί με αυτό, AutoBidMaster έχει πολλά υπέροχα και οικονομικά μοντέλα Jeep Wrangler να προσφέρει στους πελάτες μας. Εάν θέλετε να αποκτήσετε ένα, σας προσκαλούμε κανω ΕΓΓΡΑΦΗ στον ιστότοπό μας, δώστε μας ένα αντίγραφο της ταυτότητας ή του διαβατηρίου σας που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση, καταθέστε μια εγγύηση και, στη συνέχεια, μπορείτε να συμμετάσχετε στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες αυτοκινήτων μας! Είστε ελεύθεροι να επικοινωνήσετε μαζί μας ηλεκτρονικά σε περίπτωση ερωτήσεων ή ανησυχιών ή καλέστε μας στο: +1 (503) 298-4300 (4:00 π.μ.–4:00 μ.μ. PST, καθημερινές).

Παρακαλούμε ακολουθήστε μας και κάντε μας like:

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply