19 καλύτερες ιδέες για τοίχους Campervan & συμβουλές διακόσμησης το 2022

5
19 καλύτερες ιδέες για τοίχους Campervan & συμβουλές διακόσμησης το 2022

Σκοπεύετε να ανακαινίσετε τον τοίχο του campervan σας;

Συνήθως, οι ιδέες για τοίχους συγχρονίζονται με εργασία από φορτηγό, επόμενο ταξίδι ή κανονικά RV. Όποια και αν είναι η περίπτωσή σας, έχω παραθέσει τις πιο πρόσφατες και πιο καινοτόμες ιδέες για τοίχους τροχόσπιτου.

Δεν αρκεί μόνο η αγορά ή η ενοικίαση ενός τροχόσπιτου. Πρέπει να το προσαρμόσετε για άνετο και πρακτικό κάμπινγκ, το οποίο προέρχεται από μοναδικές ιδέες διακόσμησης RV.

Φανταστείτε να κοιτάτε γύρω σας και να νιώθετε ένα ζεστό, άνετο σπίτι με κινούμενους τροχούς, αντί για ένα μεγάλο φορτηγό που προσπαθείτε να οδηγήσετε μέχρι τον προορισμό σας. Η πρώτη ιδέα είναι δελεαστική, έτσι δεν είναι;

Σε αυτό το ιστολόγιο, έχω ερευνήσει, έχω ελέγξει διάφορα φόρουμ RV και έχω αναφέρει 10 ιδέες για επένδυση τοίχου ή διακόσμηση campervan.

Σημείωση: Όλα Οι ιδέες που αναφέρονται είναι φιλικές προς τον προϋπολογισμό και μπορούν να αγοραστούν από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό ή τοπικό κατάστημα.

Όποιο τύπο φορτηγού προσπαθείτε να σχεδιάσετε και όποιος κι αν είναι ο προορισμός σας, σας συνιστώ να ελέγξετε και να δοκιμάσετε αυτό που αξίζει τον κόπο.

Τι είδους διακοσμήσεις RV μπορούν να γίνουν;

Όσον αφορά τη διακόσμηση, προτείνω τη διακόσμηση των εσωτερικών τοίχων με πολλούς τρόπους. Είναι όλα σχετικά με τη φαντασία και το προσωπικό σας γούστο.

Υπάρχουν πολλά θέματα στα οποία μπορούμε να προσθέσουμε ζωή στο RV. Εδώ, DIY βρίσκονται στην κορυφή της λίστας όσον αφορά τις προσωπικές συστάσεις. Προσθέτωντας φως είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε το βαν απολαυστικό και Φυτά είναι στην τάση, κρατώντας τη φύση ακριβώς δίπλα σας.

Οι παραπάνω ιδέες μπορούν να τεθούν χωριστά στα τροχόσπιτα μας. Ωστόσο, ιδέες όπως ξύλινες εργασίες, ντουλάπες/ντουλάπια και υφάσματα κάνουν το φορτηγό να φαίνεται ωραίο. Μπορείτε να δουλέψετε και στα δύο θέματα, να τα συνδυάσετε και να ζωντανέψετε το φορτηγό των ονείρων σας.

Τι πρέπει να έχετε κατά νου όταν διακοσμείτε ένα φορτηγό;

  • Σχέδιο: Πριν ξεκινήσετε να εργάζεστε στο βαν σας, πρέπει να σχεδιάσετε πώς θέλετε να το σχεδιάσετε. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε πριν εκτελέσετε το τελικό σχέδιο. Για παράδειγμα: προϋπολογισμός, υλικά κ.λπ.
  • Μόνιμη ή Προσωρινή Διακόσμηση: Το επόμενο βήμα είναι να σκεφτείτε αν θέλετε μόνιμη ή προσωρινή διακόσμηση. Ανάλογα με το στυλ περιπέτειας ή τον τρόπο ζωής σας, πρέπει να σκεφτείτε και να σχεδιάσετε ανάλογα. Κανείς δεν θέλει να απεγκαθιστά τα στοιχεία τακτικά.
  • DIY: Σκεφτείτε αντικείμενα που χρησιμοποιείτε για να εργαστείτε σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα και χρόνο.

Σχεδιάστε το βαν σας με ΕΥΚΟΛΙΑ!

  • Ρυθμίσεις ταξιδιού: Το να ταξιδέψετε με περισσότερα άτομα απαιτεί διαφορετικές ρυθμίσεις ύπνου και καθισμάτων. Το καλύτερο θα ήταν να το σκεφτόσασταν πριν φύγετε για κάμπινγκ.

Λίστα με τις 19 καλύτερες ιδέες διακόσμησης τοίχου Campervan

1. Προσθήκη φώτων

Όντας LED ή άλλος τύπος φωτός – το φως είναι ένα από τα βασικά στοιχεία διακόσμησης σε ένα τροχόσπιτο. Έχω δει RVers να επισημαίνουν τις φωτογραφίες τους στο Instagram που δείχνουν εκπληκτικά φώτα με το ηλιοβασίλεμα.

Φώτα Campervan
Φώτα Campervan τοποθετημένα σε στέγη με ξύλινη εργασία και κρεβάτι

Όπως φαίνεται στην εικόνα, οι ελαφριές ρυθμίσεις με άνετα κρεβάτια προσθέτουν στη διάθεση. Προτείνω να προγραμματίσετε τον φωτισμό σας ως αναπόσπαστο μέρος της μετατροπής.

2. Φυτέψτε αμπέλια

Η προσθήκη πράσινου είναι απλώς ένας άλλος τρόπος για να ομορφύνετε το φορτηγό σας.

Εκτός από διακόσμηση, τα φυτά δίνουν μια χαλαρωτική αίσθηση, ηρεμούν το μυαλό μας και βοηθούν στη χαλάρωση του σώματός μας και μας κρατούν φρέσκους κατά τη διάρκεια μιας περιπέτειας. Τα μακριά αμπέλια φαίνονται καλά στον πάγκο της κουζίνας, στην κρεβατοκάμαρα κ.λπ.

Φυτά Campervan
Φυτά Campervan τοποθετημένα στον τοίχο κοντά στο παράθυρο

Επιπλέον, μπορείτε να κρατήσετε μικρές πράσινες γλάστρες στη μαξιλαροθήκη του κρεβατιού σας, κοντά στο παράθυρό σας ή να τις κρεμάσετε στους τοίχους.

Μπορείτε επίσης να βάλετε ανθισμένα κλήματα, που θα προσθέσουν περισσότερη ομορφιά στους τοίχους του βαν σας.

3. Προσθήκη πλακιδίων

Μπορείτε να επιλέξετε και να τοποθετήσετε διαφορετικά πλακάκια τοίχου για να διακοσμήσετε το βαν σας.

Η προσθήκη πλακιδίων θα σώσει τους τοίχους σας από το λεκέ και θα βελτιώσει τη συνολική εμφάνιση. Ωστόσο, δεν προτείνεται η κάλυψη όλων των εσωτερικών χώρων με πλακάκια. Ένα ιδανικό μέρος είναι να ελέγξετε το χώρο κουζίνας, το οποίο διατρέχει υψηλό κίνδυνο να λερωθεί. Συνιστώ να ελέγξετε περισσότερες ιδέες για κουζίνες βαν για να διακοσμήσετε το χαρούμενο μέρος σας.

Πλακάκια Κουζίνας Campervan
Πλακάκια κουζίνας μέσα σε ένα τροχόσπιτο με μια γάτα (Πηγή εικόνας: Υδραργυρομωσαϊκά)

Υπάρχουν τόσα πολλά αριστοκρατικά, όμορφα και μοντέρνα πλακάκια θέματος στην αγορά. Προτείνω είτε να επιλέξετε minimal είτε παστέλ χρώματα.

4. Πολύχρωμα υφάσματα

Όχι μόνο οι τοίχοι, αλλά μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε αντικείμενα κοντά στον τοίχο σας.

Μπορείς να βάλεις πολύχρωμες κουβέρτες και φύλλα στο κρεβάτι σου μαζί με μαξιλάρι εξώφυλλα. Εδώ, το χρώμα του υφάσματος του χαλί μπορεί επίσης να ταιριάξει με κουβέρτες κ.λπ.

Υφάσματα σε χρώμα Campervan
Υφάσματα & σεντόνια χρώματος Campervan

Η συναρμολόγηση θα δώσει στο δωμάτιο α αναπηδήσει δείτε και ακονίστε την αντίθεση του εσωτερικού.

5. Κρεμάστρες τοίχου

Οι κρεμαστές είναι ένας από τους καλύτερους και ευκολότερους τρόπους για να διακοσμήσετε τους τοίχους του RV.

Μια κρεμάστρα τοίχου έρχεται με διαφορετικά σχήματα, στυλ, σχέδια και θέματα. Μπορεί να είναι επιδεικτικός, B&W, έτοιμο, ή μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας.

Εδώ, το DIY μπαίνει σε δράση καθώς επιτρέπει τη χρήση διαφορετικών ρούχα ή απόβλητα υλικά. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για σχεδιάζοντας μια ανάρτηση τοίχου.

6. Δημιουργία κολάζ

Θέλετε το τροχόσπιτο σας να νιώθει σαν δεύτερο σπίτι; Έχω αυτή την καταπληκτική ιδέα – μπορείτε να συμπεριλάβετε πολλές εικόνες οποιουδήποτε προσώπου, ζώου ή πράγματος που θέλετε να κρατάτε σε απόσταση.

Κολάζ στο Campervan
Κολάζ σε τροχόσπιτο

Πρώτα απ ‘όλα, επιλέξτε το είδος των εικόνων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, όπως ένα συγκεκριμένο είδος ή συνδυάστε τις προτιμήσεις σας. Μόλις ολοκληρωθεί, πρέπει να επιλέξετε ένα πλαίσιο ή ένα πάνελ τοίχου για να κολλήσετε όλες τις εικόνες μαζί.

Συμβουλή: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Φωτισμός LED για να διακοσμήσετε κορνίζες

7. Προσθέστε Κουρτίνες

Χρειάζεστε ιδιωτική ζωή, αλλά θέλετε να τη διατηρήσετε στα ταξίδια σας; Η ιδέα είναι να πάρτε κουρτίνες στο τροχόσπιτο σας.

Εκτός από την προστασία της ιδιωτικής ζωής, οι κουρτίνες σας βοηθούν να χωρίσετε διαφορετικές περιοχές μέσα σε ένα φορτηγό και να το κάνετε να φαίνεται όμορφο. Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να το προσαρμόσετε ή να το αφαιρέσετε ανά πάσα στιγμή.

8. Δοκιμάστε τα DIY Designs

Η ανάμειξη διαφορετικών καλλιτεχνικών και διακοσμητικών αντικειμένων όπως φώτα, μπογιές και ταπετσαρίες μπορεί να είναι καλό DIY. Επιπλέον, αν είστε περισσότερο στη δημιουργική πλευρά, δοκιμάστε τους τρόπους διακόσμησης ή ανανέωσης του τροχόσπιτου σας.

Campervan DIY
Σχέδιο Campervan DIY

Μιλώντας για DIY, μερικά από τα αγαπημένα μου είναι μακριές κληματαριές με νεραϊδοφώτα στο πλάι, Πίνακες κιμωλίας και μια περιοχή αφίσας και μερικά φώτα οροφής με φανάρια στον ίδιο τοίχο.

9. Φανάρια τοίχου Ή Λαμπτήρες

Προχωρώντας στην επόμενη ιδέα, η οποία είναι να τοποθετήσετε φαναράκια στον τοίχο. Μπορείτε να επιλέξετε διάφορα σχέδια, μάρκες και χρώματα διαθέσιμο στο Amazon για να βελτιώσετε την εμπειρία σας.

Οι εταιρείες προσφέρουν χαρακτηριστικά όπως βάσεις αισθητήρων, ηλιακή φόρτιση κ.λπ. Δύο μικρά φανάρια σε έναν τοίχο και στις δύο πλευρές του κολάζ φωτογραφιών σας ή του υπνοδωματίου σας, δεν θα φαινόταν υπέροχο;

Φανάρια Campervan
Φανάρια Campervan

10. Μετατροπή τοίχου σε πίνακα γραφής

Η προσθήκη ενός πίνακα γραφής είναι προσωπική επιλογή και δεν λειτουργεί για όλους.

Ένας πίνακας γραφής (τεχνικός ξύλινος πίνακας, μαύρος ή άσπρος) σας επιτρέπει να γράψετε σκέψεις, να κάνετε σχέδια και να σχεδιάσετε την επόμενη τοποθεσία κατασκήνωσης. Επιπλέον, τα παιδιά σας μπορούν να δοκιμάσουν το σκίτσο ενώ εσείς διαχειρίζεστε άλλες εργασίες.

11. Προσθήκη Ντουλάπες

Κάποιος χρειάζεται μια ντουλάπα κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης για μακρινούς προορισμούς.

Ένα τροχόσπιτο δεν έχει χώρο και ακόμα κι αν προσπαθείτε να εξοικονομήσετε χώρο, δεν μπορείτε να κάνετε συμβιβασμούς στα ντουλάπια. Έτσι, τώρα πρέπει να δημιουργήσετε μια ντουλάπα.

Επιλέξτε μια γωνία ή οποιοδήποτε επιθυμητό χώρο στα πάνελ τοίχου. Όχι μόνο η αποθήκευση, αλλά και το εξωτερικό θα βελτιώσει την εμφάνιση του campervan σας. Είναι μια κατάσταση win-win για εσάς.

Ντουλάπα Campervan
Ντουλάπα Campervan

12. Διακόσμηση Ξυλουργικής Εργασίας

Υπάρχουν πολλά περισσότερα για να καλύψετε με ξύλο από ντουλάπες και ντουλάπια.

Ξύλινο ντεκόρ Campervan
Ξύλινη διακόσμηση Campervan

Τα περισσότερα RV επικεντρώνονται σε πλούσιους εσωτερικούς χώρους με ορισμένα πολυτελή χαρακτηριστικά. Μάντεψε? Το ξύλο μπορεί να βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό των εσωτερικών χώρων των βαν. Μπορείτε να προσθέσετε ξύλινα πάνελ και στις δύο πλευρές και να φτιάξετε ένα ράφι για να κρατάτε αντικείμενα, να κρεμάτε διάφορα αντικείμενα και να κάνετε πτυσσόμενα κρεβάτια. Μπορείτε να εξερευνήσετε περισσότερες ιδέες διακόσμησης κρεβατιού βαν με συμβουλές και εικόνες.

13. Προσθήκη κλασικών εκτυπώσεων

Μια άλλη ιδέα μετατροπής τοίχου είναι να συμπεριλάβετε τέχνες τοίχου που σχετίζονται με διαφορετικά θέματα. Μπορείτε επίσης να ζωγραφίσετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια του camping και να πλαισιώσετε οποιονδήποτε πίνακα σας.

Επιπλέον, προτείνω να κρεμάσετε διαφορετικά σχέδια εκτύπωσης για να δώσετε στο βαν σας μια premium πινελιά.

Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε φελλό, μαύρο ή λευκούς πίνακες για να καρφιτσώσετε με το χέρι/καρφιτσώστε πίνακες ζωγραφικής

14. Ρίξτε ένα ευρύ δίχτυ

Μια άλλη DIY ιδέα για τον κατασκηνωτή σας είναι να δώσετε ένα φαρδύ δίχτυ μέσα χρησιμοποιώντας έναν μεντεσέ.

Πρέπει να έχετε δει παρόμοιες ιδέες σε ταινίες ή βιβλία. Αυτή η ιδέα είναι για τακτικούς ταξιδιώτες που είναι μεγάλοι θαυμαστές της μυθοπλασίας.

Έτσι, η ιδέα είναι να βάλετε ένα φαρδύ δίχτυ πάνω από το κρεβάτι και να δέσετε τις άκρες από τον τοίχο.

Συμβουλή: Διατηρήστε το άνοιγμα μπροστά, ξαπλώστε και απολαύστε τη φύση.

15. Στικ Καθρέφτες

Η προσθήκη καθρεφτών στο RV είναι μοναδική ιδέα για να δοκιμάσετε εσωτερικούς χώρους. Αυτή η διακόσμηση campervan μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους.

  • Διαφορετικά μεγέθη εικόνας και καλύπτει μεγάλες μερίδες
  • Χρησιμοποιήστε μικρά μεγέθη (1×1, 2×2, 3×3, κ.λπ.) και κολλήστε τα μεταξύ τους για να δημιουργήσετε μια μορφή σχεδίασης
  • Ελέγξτε διαφορετικά μεγέθη – ορθογώνιο, οβάλ, τετράγωνο, κύκλο, κ.λπ.
Καθρέφτες μέσα σε τροχόσπιτο
Καθρέφτες μέσα σε τροχόσπιτο

Παρακαλώ σημειώστε:

  1. Βεβαιωθείτε ότι φροντίζετε τις αιχμηρές άκρες εάν κάνετε κάμπινγκ με παιδιά
  2. Επιλέξτε την καλύτερη μέθοδο κόλλας για να τοποθετήσετε καθρέφτες RV

16. Ράφι

Η επόμενη ιδέα έχει σχεδιαστεί μόνο για βιβλιοφάγους. Η προσθήκη ενός ραφιού μπορεί να καλύψει έναν ή και τους δύο τοίχους του κατασκηνωτή σας. Σύμφωνα με το RVers, αυτή είναι μια από τις πιο συζητημένες ιδέες για τακτικούς ταξιδιώτες.

Υπάρχουν διάφορα υλικά ραφιών (δρυς, τικ, τεχνικό ξύλο κ.λπ.) και μάρκες διαθέσιμα στο Amazon ή σε άλλους λιανοπωλητές. Εάν έχετε επιλέξει οποιαδήποτε εταιρεία μετατροπής, ζητήστε της να προσθέσει ένα σταθερό ράφι.

Ράφι μέσα σε τροχόσπιτο
Ράφι μέσα σε τροχόσπιτο

Φανταστείτε τον εαυτό σας να κάμπινγκ κοντά σε μια λίμνη και να διαβάζετε βιβλία κοντά στην όχθη του ποταμού, κάτω από τον ουρανό κ.λπ.

Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να παραδώσετε τσάντες αποθήκευσης ως βιβλία ή αντικείμενα οργάνωσης στον τοίχο.

17. Προσθέστε ταπετσαρίες

Οι τοίχοι RV είναι ασφαλείς για την εφαρμογή οποιασδήποτε ποικιλίας ταπετσαρίας, αλλά πρέπει να δοκιμάσετε την ποιότητα, τις διαστάσεις και το θέμα πριν ολοκληρώσετε οτιδήποτε.

Προτείνω κολλώδεις ταπετσαρίες καθώς έχουν καλό φινίρισμα και προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα. Η υφή και το χρώμα παραμένουν ανθεκτικά.

Όσον αφορά το σχεδιασμό, οι ταπετσαρίες σε ανοιχτόχρωμους τόνους είναι καλές, αλλά φροντίστε να ταιριάζει με τα έπιπλά σας και να μην μοιάζουν με περίεργες.

Φυσικά, πρέπει να ελέγξετε και να καθαρίσετε την επιφάνεια πριν την εφαρμογή.

18. Camping Wind Chimes

Το να ακούς τον άνεμο στον χώρο ύπνου σου και να συνειδητοποιείς ότι πηγαίνεις σε κάτι καλό είναι πολύ αναζωογονητικό. Προσθέστε ένα ή δύο τελευταία Wind Chimes και δώστε τα μέσα στο παράθυρο, την πόρτα ή τον χώρο όπου μπορεί να χτυπήσει.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν τα κουδούνια του ανέμου ως «γούρι καλής τύχης» και προστίθενται επίσης ως διακοσμητικά αντικείμενα μέσα στο φορτηγό.

Camping Wind Chimes
Ο άνεμος χτυπάει με αυτοκίνητο

19. Κρεμάστρες φωτογραφιών

Εάν έχετε ένα τροχόσπιτο και θέλετε μαζέψτε αναμνήσεις από τις περιπέτειές σας, προτείνω ανεπιφύλακτα αυτήν την ιδέα.

Βάλτε τις φωτογραφίες σας Polaroid σχηματίστε και κολλήστε τα στον τοίχο σας. Αυτή η μορφή σάς επιτρέπει να τοποθετείτε πολλές φωτογραφίες σε στενούς χώρους. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε μερικές αυτοκόλλητες σημειώσεις για να προσθέσετε μια προσωπική πινελιά. Εάν δεν θέλετε να κολλήσετε τις εικόνες στον τοίχο, μπορείτε να κολλήσετε τις εικόνες χρησιμοποιώντας κλιπ και κλωστές.

Σχεδιάστε το βαν σας με ΕΥΚΟΛΙΑ!

συμπέρασμα

Λοιπόν, τα παραπάνω είναι μερικά από οι ιδέες μου για τη διακόσμηση και μεθόδους. Μπορείτε να φωτίσετε οποιοδήποτε τροχόσπιτο επιλέγοντας ένα σχέδιο και επιλέγοντας τις σωστές μεθόδους.

Φυσικά, δεν μπορείτε να βάλετε όλες τις ιδέες ταυτόχρονα. Σχεδιάστε διαφορετικά θέματα, ιδέες ή εμπνεύσεις για διαφορετικές περιπέτειες. Λάβετε υπόψη τον προϋπολογισμό σας κατά τη μετατροπή τοίχων. προτείνω δοκιμάζοντας DIY ανάμεσα σε όλες τις ιδέες για τοίχους campervan.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply