Το Ford Mustang Mach-E – AutoBidMaster

5
Το Ford Mustang Mach-E – AutoBidMaster

Υπήρξαν ορισμένες σημαντικές αλλαγές στη γκάμα της Ford τον τελευταίο καιρό. Απομακρύνονται από τα επιβατικά οχήματα και επικεντρώνονται σε crossover, φορτηγά και SUV. Αυτό δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη: μεγαλύτερα αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να κυριαρχούν στην αμερικανική αγορά αυτοκινήτων. Από εκεί και πέρα, προχωρούν στην παραγωγή EV. Στα τέλη του 2019, η Ford ανακοίνωσε το ηλεκτρικό F-150 και τη Mustang Mach-E. Ας μιλήσουμε για το τελευταίο.

Υπήρξε μια τρελή διαφημιστική εκστρατεία γύρω από την ανακοίνωση της Mustang Mach-E 2021. Μοιράζεται κάποιο παρόμοιο στυλ με τη Mustang, αλλά είναι μια εντελώς νέα πλατφόρμα για τη θρυλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Τι γνωρίζουμε για τη Mustang Mach-E

Το 2021 Ford Mustang Mach-E θα παραδοθεί στους πρώτους αγοραστές προς τα τέλη του 2020 και άλλα μοντέλα θα παραδοθούν το 2021. Η βασική τιμή ξεκινά από 43.895 $ για το μοντέλο Select, και κυμαίνεται έως και 60.500 $ για το Mach-E GT. Το GT συνοδεύεται από μπαταρία εκτεταμένης εμβέλειας με εκτιμώμενη αυτονομία 250 μιλίων και είναι διαθέσιμη μόνο σε AWD. Η Ford ισχυρίζεται ότι αυτό το μοντέλο θα αποδίδει 459 ίππους και 612 lb-ft ροπής, με 0-60 mph στα μέσα 3 δευτερολέπτων. Τα GT θα είναι διαθέσιμα την άνοιξη του 2021.

Άλλα μοντέλα, όπως το Mach-E Premium και το California Route 1, είναι διαθέσιμα με μπαταρίες RWD και εκτεταμένης εμβέλειας, με εμβέλεια EPA έως και 300 μίλια. Εάν κοιτάζετε ένα μοντέλο με την τυπική μπαταρία εμβέλειας, εκτιμάται ότι θα έχετε αυτονομία 230 μιλίων, κάτι που εξακολουθεί να μην είναι κακό. Τα κορυφαία ανταγωνιστικά EV του 2020 έρχονται σε εμβέλεια λίγο λιγότερο από 260 μίλια, με εξαίρεση το Model 3 της Tesla που έρχεται στα 310. Έτσι, για ένα μεγαλύτερο EV, η αυτονομία 230 μιλίων είναι ένα βήμα παραπάνω στην εμβέλεια. Τούτου λεχθέντος, το νέο Tesla Roadster έχει αυτονομία (διεκδικούμενη) 620 μιλίων, με βασική τιμή περίπου 4 φορές μεγαλύτερη: 200.000 $. Απλώς το ρίχνω εκεί για αναφορά.

Ας συγκρίνουμε κάποια παρόμοια πράγματα, έτσι;

Το Audi e-tron, σύμφωνα με AudiUSA.com, έχει εκτιμώμενη αυτονομία 204 μιλίων, αποδίδει 402 ίππους και 490 lb-ft ροπής σε «Sport Mode» και έχει 0-60 5,5 δευτερολέπτων. Α, και ξεκινά από 74.800 $. 152 δολάρια ανά ίππο

Το Hyundai Kona του 2020 αποδίδει 201 ίππους και 291 lb-ft ροπής, πηγαίνει από το 0-60 σε 6,4 δευτερόλεπτα και έχει εκτιμώμενη αυτονομία 258 μιλίων ανά φόρτιση. Η αρχική του τιμή είναι 38.085 $. 189

Το βασικό μοντέλο Mach-E, το Select (43.895$), προβλέπεται να αποδίδει 255 ίππους (και τα δύο RWD/AWD), 306 lb-ft ροπής για την έκδοση RWD και 417 lb-ft ροπή για την έκδοση AWD. 172

Έτσι, συγκρίνοντας μια ελαφρώς λιγότερο ακριβή και σημαντικά πιο ακριβή παραλλαγή, το Mach-E έχει καλύτερη αναλογία ιπποδύναμης προς δολάριο (1 ίππος ανά 172,00 $) από το Kona (1 ίππος ανά 189 $) ενώ το Audi e-tron παίρνει 1 ίππος για κάθε $152 δολάρια, αν αυτή είναι μια μέτρηση που σας ενδιαφέρει.

Το Mach-E είναι επίσης φορτωμένο με χαρακτηριστικά. Ένα SUV 2 σειρών που χωράει έως και πέντε, το εσωτερικό είναι αρκετά ευρύχωρο για όσους από εσάς δεν αντιμετωπίζετε τόσο κάθετη πρόκληση. Οι άνθρωποι στην πλάτη που χτυπούν 6 πόδια 2 δεν θα χτυπήσουν το ταβάνι. Μπροστά υπάρχει μια οθόνη ελέγχου 15,5 ιντσών στην κεντρική στοίβα, για την οποία η Ford λέει ότι διαθέτει τεχνολογία για την εκμάθηση της συμπεριφοράς του οδηγού για βελτιωμένη ευκολία. Μην ανησυχείτε όμως, μπορείτε να ρυθμίσετε την ένταση με το κουμπί.

Η ίδια η μπαταρία βρίσκεται κάτω από το δάπεδο για μεγιστοποίηση του χώρου και αν διπλώσετε τα πίσω καθίσματα προς τα κάτω, έχετε έως και 60 κυβικά πόδια χώρου φόρτωσης. Το καρπός έχει επίσης μια αποχέτευση, οπότε γεμίστε το με πάγο όπως σας ταιριάζει.

Όσον αφορά την ασφάλεια, το NHTSA και το IIHS δεν έχουν δοκιμάσει ακόμη το Mach-E crash test, αλλά περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως προειδοποίηση μπροστινής σύγκρουσης, αυτοματοποιημένο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, παρακολούθηση τυφλού σημείου και υποβοήθηση αναχώρησης/διατήρησης λωρίδας.

Εάν το άγχος της αυτονομίας είναι μία από τις ανησυχίες σας, η Ford ισχυρίζεται ότι θα έχει 35.000 σταθμούς φόρτισης σε 12.000 τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Δεν είναι ακόμα διαθέσιμο, αλλά…

Το Mach-E δεν θα παραδοθεί μέχρι αργότερα αυτό το έτος, επομένως θα δυσκολευτείτε να βρείτε ένα σε δημοπρασία ακόμα. Αλλά μην ανησυχείτε, έχουμε πολλά άλλα Mustang για αγορά.

Αν ψάχνετε για ένα EV, έχουμε πολλά από αυτά διαθέσιμα. Απλώς ελέγξτε τις καταχωρίσεις μας.

Και όπως πάντα, αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Απλώς καλέστε μας στο +1 (503) 298-4300, Δευτέρα έως Παρασκευή, 6:00 π.μ. έως 4:00 μ.μ. Τυπική ώρα Ειρηνικού ή email [email protected]

Η εικόνα του εξωφύλλου παρέχεται από την Automotive Rhythms, με τη χρήση του αυτή την άδεια. Η εικόνα τροποποιήθηκε σε μέγεθος και χρώμα.

Παρακαλούμε ακολουθήστε μας και κάντε μας like:

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply