Το νέο Ai3 CUV της Hyundai είναι έτοιμο να κάνει το ντεμπούτο του στην Ινδία!!

0
Το νέο Ai3 CUV της Hyundai είναι έτοιμο να κάνει το ντεμπούτο του στην Ινδία!!

Πάει καιρός από τότε που το CUV Casper της Hyundai έγινε πρωτοσέλιδο στη χώρα. Έχουμε ήδη καλύψει το θέμα μερικές φορές στο παρελθόν. Ωστόσο, η Casper δεν κυκλοφόρησε στην Ινδία για λόγους που γνωρίζει μόνο η εταιρεία. Τώρα έχουμε μια επιβεβαιωμένη είδηση ​​ότι η νοτιοκορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai είναι έτοιμη να λανσάρει το βασικό της SUV που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί όπως το Tata Punch, Citroen C3, Renault Kiger και Nissan Magnite. Το νέο SUV, με την κωδική ονομασία Ai3 CUV, θα βρίσκεται κάτω από το Venue, το συμπαγές μοντέλο SUV και θα κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά. Δείτε τι γνωρίζουμε για το νέο συμπαγές SUV.

Τοποθέτηση του Hyundai Ai3 CUV

Η Hyundai αναδεικνύει το νέο SUV τοποθετώντας το ως Compact Utility Vehicle (CUV). Αν και δεν υπάρχει τυπική ταξινόμηση όπως αυτή στην αυτοκινητοβιομηχανία, είναι μια καινοτομία από τον κορεατικό γίγαντα, όπως ακριβώς η εφεύρεση του όρου XUV από τον Mahindra. Αναμένεται να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από τον Casper. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Casper πωλείται σε άλλες διεθνείς αγορές. Το Ai3 CUV ήταν σε συζητήσεις πριν από την ίδια την πανδημία, με την εταιρεία να σχεδιάζει να κατασκευάσει το όχημα το 2019.

Κινητήρας και σύστημα μετάδοσης κίνησης του Ai3 CUV

Το Ai3 CUV είναι πιθανό να έχει τον ίδιο κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων με τα Grand i10 Nios και Aura. Αυτός ο κινητήρας 1197cc είναι αρκετά καλός για 83hp. Το εάν θα υπάρξει παραλλαγή CNG που θα συνοδεύεται από την έκδοση δεν έχει αποφασιστεί ακόμη από την εταιρεία. Όσον αφορά το κιβώτιο ταχυτήτων, ο κινητήρας θα συνδυαστεί με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων.

Αναμένεται στην οδική τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας του Ai3 CUV στην Ινδία

Δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για την τιμή του νέου CUV. Αλλά είναι πιθανό ότι η Hyundai θα το αντιμετωπίσει με την Tata Punch, με τιμή από 5 έως 9 Lakhs ₹. Ο ανταγωνισμός μεταξύ Tata και Hyundai είναι ήδη ένα σημείο συζήτησης στην ινδική αγορά αυτοκινήτου. Ο εγχώριος ινδικός γίγαντας δεν πτοείται από τον ανταγωνισμό και πάντα τραβάει τα πόδια του κορεατικού γίγαντα. Παρόλο που οι απόλυτοι αριθμοί και των δύο εταιρειών δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, η Tata απεικόνισε με επιτυχία την εικόνα ότι ανταγωνίζεται πραγματικά τον ηγέτη της αγοράς. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα πάει ο ανταγωνισμός σε αυτό το τμήμα, όπου το Tata Punch είναι ξεκάθαρα το όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις.

Η Tata κυκλοφόρησε το Punch για τη σεζόν του φεστιβάλ πέρυσι και μπορούμε να περιμένουμε ότι η Hyundai θα κάνει το ίδιο και θα απολαύσει τη δωρεάν διαδρομή για τους πρώτους μήνες. Έτσι, μπορείτε να περιμένετε να δείτε το Ai3 CUV στους δρόμους το αργότερο τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Το σχέδιο της Hyundai για κατασκευή και δέσμευση για παράδοση

Πηγές λένε ότι η Hyundai σχεδιάζει να παράγει σχεδόν 50.000 μονάδες του νέου CUV, ετησίως. Η εταιρεία έχει επίσης επενδύσει περίπου 1470 crores για να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα από 7,7 lakhs σε 8,5 lakhs μονάδες.

Αυτή η τεράστια εμπιστοσύνη στο μοντέλο μπορεί να οφείλεται στην προτίμηση των καταναλωτών στα συμπαγή SUV. Τα SUV εισαγωγικού επιπέδου πωλούν περίπου 20.000 μονάδες το μήνα. Αυτό περιλαμβάνει μοντέλα όπως τα Tata Punch, Renault Kiger, Nissan Magnite και Citroen C3. Η Hyundai ελπίζει να επωφεληθεί από αυτήν την κατηγορία όπως έκανε στην κατηγορία σεντάν με τα Verna και Elantra.

Λοιπόν, τι νομίζεις? Θα είναι το Ai3 CUV ο δολοφόνος του Tata Punch στην ινδική αγορά; Μπορεί η κορεατική εταιρεία να αλλάξει τα τραπέζια; Πείτε μας τις σκέψεις σας στην ενότητα σχολίων.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply