Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε ελαστικά αυτοκινήτου καλύτερης ποιότητας

1
Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε ελαστικά αυτοκινήτου καλύτερης ποιότητας

Αισθάνεστε μπερδεμένοι ή χαμένοι από τα εκατοντάδες διαφορετικά μοντέλα και μάρκες ελαστικών εκεί έξω; Η αλλαγή των ελαστικών του αυτοκινήτου σας είναι ένα ουσιαστικό μέρος της συντήρησης που πρέπει να αντιμετωπίσει κάθε οδηγός. Ο τύπος ελαστικών που επιλέγετε μπορεί να καθορίσει ολόκληρη την οδηγική σας εμπειρία – τα ελαστικά επηρεάζουν το πόσο καλά χειρίζεται το αυτοκίνητό σας την ταχύτητα με την οποία οδηγείτε καθώς και τις συνθήκες στις οποίες μπορείτε να οδηγείτε. Ωστόσο, το πιο σημαντικό, τα ελαστικά επηρεάζουν την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας. Το τέλειο ελαστικό δεν είναι ένα καθολικό αντικείμενο που ταιριάζει σε όλους, αλλά εξαρτάται από την προσωπική σας οδηγική ικανότητα ή στυλ. Επιπλέον, είναι εξίσου σημαντικό να επιλέξετε ελαστικά αξιόπιστης μάρκας όπως Ελαστικά Falken.

Ακολουθούν ορισμένα σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε τα σωστά ελαστικά:

Το πλάτος των ελαστικών αναφέρεται στα πρώτα 3 ψηφία της ετικέτας του ελαστικού σας. Είναι σημαντικό για εξαιρετική πρόσφυση – τα πιο φαρδιά ελαστικά έχουν καλύτερη επαφή με το δρόμο, επομένως είναι καλύτερα σε βρεγμένο οδόστρωμα. Τα στενότερα ελαστικά είναι λιγότερο χρήσιμα για να προσφέρουν πρόσφυση, αλλά κατά την οδήγηση, μια μικρότερη επαφή κάνει λιγότερο θόρυβο. Η άνεση στην οδήγηση ή η απόδοση παντός καιρού εξαρτάται από εσάς.

Για λόγους ασφαλείας, είναι επίσης σημαντικό να αγοράζετε ελαστικά που έχουν το σωστό μέγεθος για το όχημά σας. Τα ελαστικά που δεν εφαρμόζουν σωστά θα μπορούσαν να προκαλέσουν επιπλέον άγχος ή ακόμη και να ξεκολλήσουν κατά την οδήγηση, προκαλώντας επίσης τροχαία ατυχήματα. Το μέγεθος του ελαστικού εμφανίζεται με τα 2 ψηφία της ετικέτας του ελαστικού σας που έρχεται μετά το γράμμα “R”.

Σε καλής ποιότητας ελαστικά όπως Ελαστικά Falken, υπάρχουν πιθανώς 3 σχέδια πέλματος ελαστικών – κατευθυντικά, συμμετρικά και ασύμμετρα.

Το πιο συνηθισμένο είναι το συμμετρικό. τα στενά πέλματα είναι διατεταγμένα σε κυματομορφή. Τέτοια ελαστικά είναι καλύτερα για αθόρυβη απόδοση, αλλά δυστυχώς αποδίδουν λιγότερο καλά στις βροχές, καθώς η σχεδίαση δεν είναι κατάλληλη για διασπορά νερού.

Ένας άλλος παράγοντας που σχετίζεται στενά με το πλάτος του ελαστικού είναι το προφίλ του ελαστικού. Περιλαμβάνει το πάχος του πλευρικού τοιχώματος, που είναι το ποσοστό του πλάτους του ελαστικού. Το τελευταίο αναφέρεται στην ετικέτα. Ένα ελαστικό χαμηλού προφίλ είναι πολύ επιρρεπές σε ζημιές, αλλά τα στενότερα πλευρικά τοιχώματα είναι πιο όμορφα και προσφέρουν εξαιρετική απόδοση διεύθυνσης.

  • Εγγύηση που προσφέρεται από τον κατασκευαστή

Γενικά, ο κατασκευαστής προσφέρει εγγύηση για τα ελαστικά του. Αλλά μπορεί να είναι για περιορισμένο χρονικό διάστημα, και επίσης συχνά υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος ζημιών που δεν καλύπτονται. Επομένως, πριν επιλέξετε τη μάρκα του ελαστικού σας, ελέγξτε τον παράγοντα εγγύησης, ώστε να επιλέξετε ένα που προσφέρει καλή κάλυψη.

Ένα ελαστικό δεν χρειάζεται να βρίσκεται σε δρόμο για να φθαρεί, αλλά ακόμα και όταν αποθηκεύεται, το καουτσούκ του μπορεί να μαλακώσει με την πάροδο του χρόνου. Για να είστε πιο ασφαλείς, μην αγοράζετε ελαστικά ηλικίας άνω των 6 ετών. Η ημερομηνία κατασκευής εμφανίζεται στα τελευταία 4 ψηφία του κωδικού DOT στο πλευρικό του τοίχωμα.

Αν ψάχνετε για μια μεγάλη γκάμα από Ελαστικά Falken που είναι γνωστά για την εξαιρετική αντοχή των τροχών τους και την εξαιρετική τους απόδοση επίσης, επαφή Ελαστικά St George σήμερα. Προσφέρουν ελαστικά Falken σε πολλά διαφορετικά μεγέθη και επιλογές, τα οποία είναι όλα κατασκευασμένα για συγκεκριμένες εφαρμογές τροχών, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών αυτοκινήτων, εφαρμογών φορτηγών, εφαρμογών απόδοσης, 4WD/εκτός δρόμου και πολλά άλλα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply