Τι κάνει την ινδική μάρκα μοτοσικλέτας τόσο ξεχωριστή;

0
Τι κάνει την ινδική μάρκα μοτοσικλέτας τόσο ξεχωριστή;

Κάθε λάτρης της μοτοσικλέτας γνωρίζει ότι η Indian Motorcycle είναι άμεσος ανταγωνιστής της Harley-Davidson στις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι οι ρίζες ολόκληρης της βιομηχανίας μοτοσυκλετών των ΗΠΑ πηγαίνουν πίσω στην ινδική μάρκα. Αυτή η ετικέτα ήταν ο πρώτος κατασκευαστής μοτοσυκλετών στην αμερικανική ιστορία. Αναφέρεται επίσης ότι οι μηχανικοί της εταιρείας σχεδίασαν το πρώτο ποδήλατο. Με AutoBidMasterας αποκαλύψουμε πώς η μάρκα της Ινδικής Μοτοσικλέτας έχει γίνει τόσο ξεχωριστή.

Τα πρώτα βήματα προς την επιτυχία

Ινδική μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιήθηκε ως ασθενοφόρο κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πηγή: flickr.com

Ο πρώτος κατασκευαστής μοτοσυκλετών στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησε την παραγωγή του πριν από περισσότερα από 100 χρόνια, το 1901. Συνδέεται με την ίδρυση της ινδικής εταιρείας στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης.

Λίγα χρόνια νωρίτερα, το 1897, ένας διάσημος ποδηλάτης ονόματι George M. Hendee δημιούργησε ένα μικρό εργαστήριο κατασκευής ποδηλάτων με το όνομα «Hendee Manufacturing Company». Ο σύντροφός του ήταν ένας μηχανικός, ο Καρλ Όσκαρ Χέντστρομ. Η φιλία τους ξεκίνησε σε έναν αγώνα ποδηλάτων και αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια κοινή παραγωγή μοτοσυκλετών.

Το 1898, οι ιδρυτές αποφάσισαν να αλλάξουν το όνομα της εταιρείας σε “American Indian”, το οποίο γρήγορα έγινε απλά “Indian”. Εφαρμόστηκε για τη βελτίωση της αναγνώρισης της επωνυμίας στις εξαγωγικές αγορές.

Η πρώτη μοτοσυκλέτα που κατασκευάστηκε από την Ινδή έμοιαζε εντελώς με ποδήλατο. Ωστόσο, οι ειδικοί της εταιρείας εφάρμοσαν μια κίνηση αλυσίδας στον πίσω τροχό που κινούνταν από έναν απλό κινητήρα 1,75 λίτρων με μόνο έναν κύλινδρο μέσα. Έδωσε τη δυνατότητα ανάπτυξης μιας ταχύτητας μοτοσικλέτας που ήταν εντυπωσιακή για την εποχή. Το 1903, η πρώτη διάταξη ποδηλάτου που κυκλοφόρησε, το Indian Single, σημείωσε ρεκόρ επιτάχυνσης 56 mph (περίπου 90 km/h).

Οι πελάτες είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν τις πρώτες ινδικές μοτοσυκλέτες το 1902 και η εταιρεία κατασκεύασε περίπου 500 μονάδες τα πρώτα χρόνια. Λίγα χρόνια αργότερα, το σήμα κατατεθέν κόκκινο χρώμα της εταιρείας εμφανίστηκε σε όλα τα ποδήλατα.

Παρά όλες τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η Indian Motorcycle, οι πωλήσεις αυξήθηκαν γρήγορα. Η βελτίωση των υπαρχόντων αντιγράφων δεν άργησε να έρθει. Το 1905, ο Ινδός παρήγαγε μια αγωνιστική έκδοση μοτοσυκλέτας με εκσυγχρονισμένο κινητήρα 1 λίτρου. Ήταν ένα δυνατό βήμα για την είσοδο στην αγορά επαγγελματικών ποδηλάτων.

Βελτίωση μοντέλων ποδηλάτων και χρεοκοπία

Βελτίωση μοντέλων ποδηλάτων και χρεοκοπία
Το μοντέλο μοτοσικλέτας Indian Scout του 1926. Πηγή: Depositphotos

Το επίπεδο παραγωγής και οι πωλήσεις της επιχείρησης αυξάνονταν ραγδαία κάθε χρόνο. Προέκυψε με την εφαρμογή καινοτόμων ανταλλακτικών μοτοσικλετών που αύξησαν τις παραμέτρους απόδοσης.

Για παράδειγμα, η ινδική μοτοσυκλέτα έλαβε έναν βελτιωμένο κινητήρα με καλύτερη χωρητικότητα και μια χαλύβδινη κυλινδροκεφαλή που της επέτρεπε να παράγει περισσότερη ισχύ. Ως αποτέλεσμα, ένα εντελώς νέο μοντέλο μοτοσικλέτας με δικύλινδρο κινητήρα κυκλοφόρησε το 1907.

Αν μιλάμε για όγκο πωλήσεων, όσο πιο δημοφιλής γινόταν η ινδική εταιρεία, τόσο περισσότερους πελάτες λάμβανε. Για παράδειγμα, αφού το νέο ινδικό μοντέλο μοτοσικλέτας κατέλαβε την πρώτη θέση στον αγώνα ποδηλασίας του Maine του 1911, πουλήθηκαν περισσότερα από 15.000 οχήματα. Δύο χρόνια αργότερα, ο όγκος των πωλήσεων έφτασε τις 70.000 μονάδες.

Η πιο επιτυχημένη περίοδος για την ινδική επιχείρηση μοτοσυκλετών ήρθε στις δεκαετίες του 1910 και του 1920. Τότε κυκλοφόρησαν τα μοντέλα οχημάτων Indian Scout και Indian Chief με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Μαζί με την τακτική βάση πελατών, η εταιρεία συνέχισε να εισχωρεί στην αγορά επαγγελματικών αγωνιστικών ποδηλάτων.

Κατά τη διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, η Ινδία άλλαξε την κατασκευή της σε στρατιωτικό εξοπλισμό. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Harley-Davidson κέρδισε μερίδιο αγοράς και εκσυγχρόνισε την παραγωγή ποδηλάτων της σε υψηλό επίπεδο. Δυστυχώς, οδήγησε σε πτώχευση της ινδικής εταιρείας το 1953.

Όλες οι προσπάθειες αναγέννησης της εταιρείας δεν στέφθηκαν με επιτυχία έως ότου η εταιρεία Polaris Industries αγόρασε την ινδική μάρκα το 2011. Το μοντέλο οχήματος Chief Vintage συνέβαλε σημαντικά στην ανάκτησή του ως η διαμόρφωση ποδηλάτου με τις περισσότερες πωλήσεις τα τελευταία 60 χρόνια. Έτσι, η εταιρεία έκανε μια μεγάλη επιστροφή.

Το ιστορικό αρχείο του Burt Munro

Το αρχείο του Burt Munro
Ο Burt Munro με το τροποποιημένο ποδήλατο Indian Scout του 1920. Πηγή: flickr.com

Η 26η Αυγούστου 1967 είναι μια ξεχωριστή μέρα στην ιστορία της Ινδίας. Εκείνη την ημέρα, ο Νεοζηλανδός αγωνιστής μοτοσικλετών Burt Munro σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας 184 mph (περίπου 296 km/h) με τη μοτοσυκλέτα Indian Scout. Είναι ενδιαφέρον ότι ήταν 68 ετών.

Ο Burt αναβάθμισε το ποδήλατό του Indian Scout του 1920, το οποίο ήταν κάτι παραπάνω από φίλος του, για σχεδόν 40 χρόνια. Έτρεχε τακτικά σε αγώνες και είχε σημειώσει μια ντουζίνα ρεκόρ σε διάφορα επίπεδα.

Το βασικό σημείο είναι ότι το ρεκόρ του Burt Munro, που σημειώθηκε στον 47χρονο Ινδό Προσκόπου του, δεν έχει καταρριφθεί μέχρι σήμερα!

Λεπτομέρειες ινδικής μοτοσυκλέτας που έγιναν θρυλικές

Λεπτομέρειες ινδικής μοτοσυκλέτας που έγιναν θρυλικές

Για να ξεχωρίσει σε μια αγορά, οποιοσδήποτε κατασκευαστής οχημάτων θα πρέπει να εργαστεί για τη σχεδίασή του και να αναπτύξει ένα μοναδικό στυλ. Βοηθά τους πιθανούς πελάτες να περιγράψουν μια επιχείρηση μεταξύ άλλων προσφορών.

Όσον αφορά τις ινδικές μοτοσυκλέτες, έχουν τα ακόλουθα στοιχεία και χαρακτηριστικά που δεν θα μπερδέψετε με άλλους κατασκευαστές ποδηλάτων:

V-Twin

V-Twin

Ξεκινώντας από την αρχή, οι Ινδοί μηχανικοί της Μοτοσικλέτας βρήκαν την καλύτερη λύση για ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας σε συνθήκες περιορισμένου χώρου για να το εγκαταστήσουν. Είναι ο πιο συμπαγής και πρακτικός τρόπος για να εγκαταστήσετε πιο ισχυρούς κινητήρες ποδηλάτων. Γι’ αυτό οι ειδικοί σχεδίασαν μοναδικούς κινητήρες σε σχήμα V αποκλειστικά για ινδικές μοτοσυκλέτες.

Από την πρώτη φορά που η εταιρεία αποφάσισε να εφαρμόσει τη διαμόρφωση του κινητήρα V-Twin στις μοτοσυκλέτες της το 1907, η λύση συνδέθηκε στενά με τον Ινδικό ως μοναδικό χαρακτηριστικό. Η μάρκα το χρησιμοποίησε με επιτυχία.

“Πολεμικό καπό”

Πολεμικό καπό

Ο σχεδιασμός της μοτοσικλέτας από την Ινδία ευθυγραμμίζεται με τις καλές και παλιές αμερικανικές πολιτιστικές παραδόσεις, ώστε να μπορείτε να επιλέγετε τις κατάλληλες ενώσεις μάρκας χωρίς κόπο. Ένα από τα βασικά στοιχεία που βοηθάει σε αυτό είναι σίγουρα τα πλαϊνά φώτα ποδηλάτου «πολεμικού καπό». Έχουν το σχήμα κεφαλιού ιθαγενών Ινδιάνων με φτερά αετού. Ο κόσμος δηλώνει ότι είναι το πρόσωπο της μάρκας που χρησιμοποιείται στο μπροστινό φτερό των μοτοσυκλετών από το 1947.

Φτερά μοτοσυκλετών

Φτερά μοτοσυκλέτας

Οι ειδικοί σχεδίασαν αυτό το στοιχείο με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει το μισό του τροχού. Αυτά τα προσαρμοσμένα φτερά ποδηλάτου χρησιμοποιούνται από τη δεκαετία του 1940. Μπορείτε επίσης να τα βρείτε στα πιο δημοφιλή ινδικά μοντέλα κρουαζιέρας και τουρισμού σήμερα. Μια τέτοια σχεδιαστική λύση επέτρεψε να τονίσει τον επιθετικό και ισχυρό χαρακτήρα της μοτοσικλέτας.

Ινδικό κόκκινο

Ινδικό κόκκινο

Όπως αναφέραμε παραπάνω, αυτό το κόκκινο χρώμα έχει γίνει μέρος του σταθερού στυλ. Βρίσκεται στην αρχή αυτού του θρυλικού κατασκευαστή ποδηλάτων. Αυτή η βαφή χρησιμοποιήθηκε για περισσότερα από 50 χρόνια ιστορίας της εταιρείας και απολύτως όλες οι μοτοσυκλέτες σχεδιάστηκαν με αυτή τη βασική απόχρωση. Το κόκκινο ινδικό εντυπωσιακό και ευγενές χρώμα συνδέεται με το ρετρό στυλ και προσελκύει την προσοχή των κλασικών συλλεκτών μοτοσυκλετών που κυνηγούν σπάνια οχήματα.

Στο τέλος

Όταν επιλέγετε ένα όχημα, συμπεριλαμβανομένης μιας μοτοσικλέτας, είναι χρήσιμο να μάθετε τις βασικές δηλώσεις από την ιστορία της μάρκας. Βοηθά να κατανοήσουμε ποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά κάνουν ένα αυτοκίνητο ή ποδήλατο ξεχωριστό.

Το ίδιο ισχύει και για την ινδική μοτοσυκλέτα. Αυτή η μάρκα πιστώνεται με τη γέννηση της μοτοσυκλέτας ως φαινόμενο. Παρά τα σκαμπανεβάσματα του, σήμερα είναι το πιο αναγνωρισμένο αμερικανικό ποδήλατο με αυθεντικό πνεύμα αδρεναλίνης και στιβαρότητας. Παρεμπιπτόντως, AutoBidMaster έχει μερικές μεταχειρισμένες ινδικές μοτοσυκλέτες στο απόθεμά της για να υποβάλει προσφορά. Αν αγαπάτε την ταχύτητα και την ελευθερία, μη διστάσετε να τους ρίξετε μια ματιά και να αποκτήσετε ένα.

Για να πάρετε την ινδική μοτοσικλέτα σας με μικρή ζημιά, AutoBidMaster σας ενθαρρύνει να κανω ΕΓΓΡΑΦΗ στην ηλεκτρονική μας πλατφόρμα δημοπρασιών, ανεβάστε ένα αντίγραφο της ταυτότητας ή του διαβατηρίου σας που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση, καταθέστε μια εγγύηση και, στη συνέχεια, μπορείτε να υποβάλετε προσφορά! Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας για τυχόν ερωτήσεις και συγκεκριμένα αιτήματα ή να μας καλέσετε στο: +1 (503) 298-4300 (4:00 π.μ.–4:00 μ.μ. PST, καθημερινές).

Παρακαλούμε ακολουθήστε μας και κάντε μας like:

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply