Πώς να επιλέξετε ένα ελαστικό βαρέων φορτηγών;

3
Πώς να επιλέξετε ένα ελαστικό βαρέων φορτηγών;

Ως διαχειριστής στόλου, πρέπει να δεσμευτείτε να επιλέξετε τον πιο λογικό και ποιοτικό εξοπλισμό για τα φορτηγά σας. Ωστόσο, μπορεί να θεωρείτε δεδομένη την πιο κρίσιμη αγορά: το ελαστικά φορτηγών. Λαμβάνοντας υπόψη το σχεδιασμό και τις λειτουργίες, τα ελαστικά φορτηγών κατασκευάζονται διαφορετικά. Η επιλογή της σωστής παραλλαγής μπορεί να σας εξοικονομήσει σημαντική επένδυση ανά φορτηγό.

Όταν αυτό έρχεται να αγοράσει ένα ελαστικό βαρέων φορτηγών, έχετε την τάση να σκοντάφτετε σε πάρα πολλές επιλογές. Πρέπει να λάβετε υπόψη τις συνθήκες οδήγησης, τις διαδρομές εκτός δρόμου, τα φορτία και τις περιβαλλοντικές συνθήκες πριν πάρετε τη μεγάλη απόφαση. Έχετε αναρωτηθεί πόσα χρήματα μπορείτε να εξοικονομήσετε ετησίως με τη σωστή επιλογή ελαστικών βαρέων φορτηγών;

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε ένα ελαστικό βαρέων φορτηγών

Συγκεντρώσαμε τις πιο σχετικές πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη, όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας.

  1. Εφαρμογή οδήγησης και διαδρομές

Ο κορυφαίος προμηθευτές ελαστικών φορτηγών προτείνετε αυτά τα προϊόντα, λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένες εφαρμογές. Θα συναντήσετε συγκεκριμένα σχέδια πέλματος, κατασκευή ελαστικών και συνθέσεις καουτσούκ, που προορίζονται για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Και πάλι, οι ειδικοί θα σας συμβουλεύσουν να προτιμάτε άλλες παραλλαγές όταν οδηγείτε σε αστικά περιβάλλοντα, περιφερειακές διαδρομές και εκτός δρόμου.

Σε περίπτωση που καταλήξετε να χρησιμοποιήσετε ένα ελαστικό φορτηγού σε λάθος εφαρμογή, δεν θα εκπληρώσει τις προσδοκίες σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα παρατηρήσετε πρόωρη φθορά. Για παράδειγμα, εάν αγοράσετε ένα ελαστικό που προορίζεται για μεγάλες αποστάσεις στις αστικές περιοχές, το πέλμα είναι πιθανό να τρίψει πρόωρα.

  1. Λάβετε υπόψη την ικανότητα φόρτωσης

Τα ελαστικά φορτηγών υφίστανται σημαντική καταπόνηση όταν οδηγείτε σε όλη τη χώρα με ογκώδη φορτία και βαρύ εξοπλισμό. Κατά την αγορά αυτών των ελαστικών, λάβετε υπόψη τη μέγιστη χωρητικότητα φορτίου. Μπορεί να έχετε μια διαβούλευση με τον κατασκευαστή ή τον προμηθευτή σχετικά με την ικανότητα φόρτωσης. Θα σας καθοδηγήσουν σχετικά με την απόδοση των ελαστικών κάτω από διαφορετικά επίπεδα πίεσης.

Στη διαδικασία, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα οχήματα, μαζί με τον οδηγό σας θα παραμείνουν ασφαλή υπό συνθήκες αιχμής.

  1. Πάρτε μια εγγύηση

Η αγορά σας, που υποστηρίζεται από εγγύηση, αποδεικνύεται καλή συμφωνία. Με την εγγύηση, θα παραμείνετε ασφαλισμένοι για ελαττώματα στο ελαστικό από το τέλος του κατασκευαστή. Τελικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ελαστικά για αρκετό καιρό πριν πληρώσετε για το νέο ελαστικό. Γενικά, οι κορυφαίες μάρκες προσφέρουν 7 χρόνια εγγύηση για ελαστικά βαρέων φορτηγών, μαζί με 3 αναγομώσεις.

  1. Γενικές εκτιμήσεις

Όταν επιλέγετε α ελαστικό βαρέων φορτηγών για εμπορική χρήση, θα υπήρχαν ορισμένες προφανείς γενικές εκτιμήσεις. Προσέξτε για ελαστικά που φέρουν υψηλές βαθμολογίες για αντίσταση πέδησης, χειρισμού και υδρολίσθησης. Επιπλέον, πρέπει να έχετε μια λίστα για να εξασφαλίσετε άνεση κατά τη διάρκεια των βόλτων. Άλλες πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη περιλαμβάνουν το επίπεδο θορύβου και το στυλ του πέλματος.

Οι ιδιοκτήτες στόλου συχνά λαμβάνουν υπόψη ορισμένα ζητήματα με βάση την τοποθεσία της επιχείρησής τους. Αυτό περιλαμβάνει διαφορετικούς τύπους εδάφους και καιρικές συνθήκες.

Αγορά μεταχειρισμένων ελαστικών: Πρέπει να το αγοράσετε;

Λοιπόν, μπορεί να υπολογίζετε την αναλογία κόστους-οφέλους στο πίσω μέρος του μυαλού σας. Ωστόσο, συνιστούμε να μην αγοράσετε μεταχειρισμένο ελαστικό εκτός εάν η κατάσταση είναι επείγουσα. Ο λόγος είναι ότι οι ιδιοκτήτες στόλων που αγοράζουν αυτά τα ελαστικά δεν γνωρίζουν ποτέ πώς χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως το παλιό ελαστικό. Ούτε έχουν γνώση για τις συνθήκες υπό τις οποίες λειτούργησε. Τελικά, ένα ελαστικό κατώτερης ποιότητας μπορεί να αστοχήσει σε κρίσιμες καταστάσεις, αφήνοντας το όχημα σε αδιέξοδο.

Σε περίπτωση που αναζητάτε μια λύση χαμηλού κόστους, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο αναγόμωσης. Επιπλέον, οι φημισμένοι προμηθευτές θα σας καθοδηγήσουν στην επιλογή του σωστού είδους ελαστικού. Για παράδειγμα, μπορείτε να πάτε για όλες τις εποχές, παντός εδάφους ή λάσπη ελαστικά για τα φορτηγά σας. Με επαγγελματικές συμβουλές από τους ειδικούς, θα βάζατε τα λεφτά σας στο σωστό καλάθι.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply