Προετοιμάστε το όχημά σας για το φθινόπωρο

1
Προετοιμάστε το όχημά σας για το φθινόπωρο

Το καλοκαίρι πέρασε εν ριπή οφθαλμού, οπότε ήρθε η ώρα για τους αυτοκινητιστές να προετοιμαστούν για το φθινόπωρο. Δεν είναι τόσο εύκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά το φθινόπωρο μπορεί να είναι μια πολύ πιο δύσκολη εποχή για τους ιδιοκτήτες οχημάτων από τον χειμώνα. Νέοι κίνδυνοι ελλοχεύουν όταν πέφτει βροχή και επικρατούν ισχυροί άνεμοι. Ως αποτέλεσμα, οι δρόμοι είναι συνήθως υπερφορτωμένοι με αυτοκίνητα. Επιπλέον, μην ξεχνάτε ότι το φθινόπωρο νυχτώνει πολύ νωρίτερα. Είναι ο συνδυασμός όλων αυτών των παραγόντων που περιπλέκει σημαντικά τη λειτουργία του οχήματος το φθινόπωρο. Γνωρίζοντας αυτό, AutoBidMaster είναι εδώ για να παρέχει στους λάτρεις των αυτοκινήτων μας μερικές συμβουλές. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να προετοιμάσετε το όχημά σας για το φθινόπωρο.

Προετοιμάστε μόνοι σας το αυτοκίνητό σας για το φθινόπωρο

Υπάρχουν δύο παράγοντες που επηρεάζουν την ασφάλεια του οδηγού σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου: η τεχνική κατάσταση ενός οχήματος και ο τρόπος οδήγησης του ιδιοκτήτη του. Αυτή τη φορά, θα εξετάσουμε ορισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή όταν πρόκειται για την προετοιμασία του αυτοκινήτου για το φθινόπωρο. Σε αυτήν την ενότητα, θα βρείτε τεχνικές πτυχές που κάθε λάτρης των οχημάτων μπορεί να διαχειριστεί μόνος του.

Αντιδιαβρωτική προστασία για το όχημά σας

Η διάβρωση είναι ένα πολύ ύπουλο πρόβλημα που επηρεάζει όχι μόνο τη βαφή των οχημάτων αλλά και την ασφάλεια οδήγησης. Στα αρχικά στάδια, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων συχνά δεν δίνουν σημασία σε αυτό, θεωρώντας το ασήμαντο, αλλά αργότερα αποδεικνύεται ότι είναι ένα σημαντικό ζήτημα.

Οι προφυλακτήρες, οι θόλοι των τροχών, τα τετράγωνα του μπροστινού αμαξώματος, τα μαρσπιέ και το κάτω μέρος του αμαξώματος είναι οι πιο ενοχλητικές και ευαίσθητες ζώνες αμαξώματος του αυτοκινήτου όπου μπορείτε να βρείτε τη σκουριά. Δώστε μεγάλη προσοχή σε αυτά τα μέρη.

Εξέταση ελαστικών αυτοκινήτου

Πτώση σημαίνει άφθονη βροχή και ολισθηροί δρόμοι, γεγονός που αυξάνει την απόσταση φρεναρίσματος. Εάν θέλετε να οδηγείτε με ασφάλεια, τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση. Για να το ελέγξετε, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό εργαλείο που ονομάζεται μετρητής βάθους πέλματος ελαστικού, του οποίου η κλίμακα μέτρησης είναι σε βήματα των 32 ιντσών της ίντσας. Πρέπει να διατηρήσετε την τιμή της συσκευής στο 6/32 ή περισσότερο. Είναι καιρός να αλλάξετε ελαστικά εάν το βάθος πέλματος είναι 4/32 ή λιγότερο.

Έχετε πάντα υπόψη σας πόσο καιρό χρησιμοποιείτε τα ελαστικά. Οι ειδικοί του σέρβις αυτοκινήτων δηλώνουν ότι δεν είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε χειμερινά που είναι μεγαλύτερα από 5-6 χρόνια και τα καλοκαιρινά μπορεί να διαρκέσουν έως και 10 χρόνια. Μπορείτε να βρείτε την ημερομηνία κατασκευής στο πλάι κάθε ελαστικού. Περιλαμβάνει έξι ψηφία. Τα δύο πρώτα σύμβολα σημαίνουν τον αριθμό της εβδομάδας και τα τέσσερα τελευταία αντιπροσωπεύουν το έτος. Για παράδειγμα, ο αριθμός 182019 σε ένα ελαστικό σημαίνει ότι το ελαστικό κατασκευάστηκε τη 18η εβδομάδα του 2019.

Τα ελαστικά πρέπει να αντικατασταθούν εάν ο καιρός αρχίσει να αλλάζει. Ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες, είναι καλύτερο να σκεφτείτε να τα αντικαταστήσετε τον Οκτώβριο, όταν η μέση ημερήσια θερμοκρασία είναι περίπου 50 βαθμούς Φαρενάιτ. Εάν η θερμοκρασία πέσει περίπου στους 40-42 βαθμούς Φαρενάιτ και παραμείνει σε αυτό το επίπεδο, τα ελαστικά πρέπει να αντικατασταθούν το συντομότερο δυνατό.

Οι προβολείς έχουν επίσης σημασία

Οι προβολείς έχουν επίσης σημασία

Από όλα τα στοιχεία που μπορείτε να προετοιμάσετε για το φθινόπωρο, οι λάτρεις του αυτοκινήτου δίνουν τη λιγότερη προσοχή στους προβολείς. Αυτό είναι εκπληκτικό, λαμβάνοντας υπόψη πόσο σημαντικά είναι για την ασφαλή οδήγηση. Είναι πάντα καλό να ελέγχετε τους προβολείς σας σε τακτική βάση. Θυμηθείτε, όχι μόνο ένας λαμπτήρας που δεν λειτουργεί μόνο μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε. Εάν η λάμπα λειτουργεί πιο αδύναμα από όσο θα έπρεπε, πιθανότατα θα σβήσει εντελώς στο εγγύς μέλλον.

Μην ξεχνάτε τους υαλοκαθαριστήρες παρμπρίζ και παρμπρίζ

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρείτε το αυτοκίνητο καθαρό το φθινόπωρο, ειδικά το παρμπρίζ. Όχι μόνο τα κινούμενα αυτοκίνητα πιτσιλίζουν το μπροστινό μέρος του οχήματός σας με ένα μείγμα νερού και βρωμιάς, αλλά κάθε φορά που επιστρέφετε στο σταθμευμένο αυτοκίνητό σας, μπορεί να το βρείτε καλυμμένο με πεσμένα φύλλα. Έτσι, εάν ο τακτικός καθαρισμός των παραθύρων σας γίνει συνήθεια, θα βελτιώσει την ορατότητα και θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής των μάκτρων των υαλοκαθαριστήρων.

Εάν οι υαλοκαθαριστήρες λειτουργούν σε μια καθαρή γυάλινη επιφάνεια, όχι μόνο θα αφαιρούν το νερό πολύ καλύτερα, αλλά θα διαρκέσουν περισσότερο. Όταν παρατηρήσετε ότι το παρμπρίζ σας είναι ακόμα βρώμικο ακόμα και μετά τη χρήση υαλοκαθαριστήρων, βεβαιωθείτε ότι οι βούρτσες είναι καθαρές και άθικτες. Θυμηθείτε, τα κατεστραμμένα μάκτρα υαλοκαθαριστήρα πρέπει να αντικατασταθούν το συντομότερο δυνατό.

Ελέγξτε τις σφραγίδες πόρτας

Οι σφραγίδες στις πόρτες του αυτοκινήτου είναι πιο επιρρεπείς σε ζημιές στα τέλη του φθινοπώρου. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν είναι πιο ζεστό, οι φώκιες καλύπτονται με υγρασία και τη νύχτα, όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από το μηδέν, το νερό πάνω τους παγώνει. Τότε είναι που καταστρέφονται. Για να προετοιμάσετε τα στεγανωτικά για την ερχόμενη κρύα και υγρή εποχή, καθαρίστε τα με ένα κομμάτι ύφασμα και καλύψτε τα με μια στρώση σφραγιστικό σιλικόνης.

Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το φθινόπωρο προετοιμασμένοι. Επιπλέον, μειώνει την πιθανότητα δυσάρεστων στιγμών στο δρόμο.

Χρησιμοποιήστε το Car Service για να προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας για το φθινόπωρο

Χρησιμοποιήστε το Car Service για να προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας για το φθινόπωρο

Αν και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να διαχειριστεί κάθε ιδιοκτήτης οχήματος μόνος του, μερικές φορές η καλύτερη επιλογή μπορεί να είναι να προμηθευτείτε την τεχνική προμήθεια από ένα κέντρο σέρβις αυτοκινήτων. Συνιστούμε να διεξάγετε τακτικά έναν επαγγελματικό διαγνωστικό αυτοκινήτων και να τον εμπιστεύεστε σε ειδικούς για τις ακόλουθες εργασίες συντήρησης όταν πλησιάζει το φθινόπωρο.

Υπηρεσία κλιματισμού

Οι αεραγωγοί του αυτοκινήτου πρέπει να καθαρίζονται. Συνιστάται επίσης να ψεκάζετε απολυμαντικό. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της σκόνης, η οποία σε συνδυασμό με την υγρασία πτώσης μπορεί να αυξήσει την εξάτμιση στο αυτοκίνητο. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε και το εσωτερικό φίλτρο αέρα. Καθαρίστε το ή αντικαταστήστε το εάν χρειάζεται.

Ελέγξτε το Ψυκτικό

Όταν προετοιμάζετε το αυτοκίνητό σας για το φθινόπωρο, η ποιότητα του ψυκτικού του κινητήρα παίζει σημαντικό ρόλο. Στα τέλη του φθινοπώρου, η θερμοκρασία μπορεί να είναι πολύ χαμηλή, επομένως συνιστάται να ελέγξετε εάν το ψυκτικό υγρό διατηρεί τις ιδιότητές του. Διαφορετικά, μπορείτε να πάρετε ένα σπάσιμο κινητήρα.

Εξέταση φρένων

Ο έλεγχος των φρένων είναι απόλυτη ανάγκη όταν προετοιμάζετε ένα αυτοκίνητο για πτώση. Το σκοτάδι το πρωί και το απόγευμα, οι ολισθηροί δρόμοι και η ψιλόβροχη συχνά αναγκάζουν τους οδηγούς να τα χρησιμοποιήσουν ξαφνικά. Βεβαιωθείτε ότι τα φρένα θα λειτουργήσουν άψογα εάν χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσετε για να αποτρέψετε ένα ατύχημα.

Είναι πολύ καλή ιδέα να επισκεφτείτε ένα κέντρο σέρβις αυτοκινήτων πριν από το φθινόπωρο. Οι ειδικοί μπορούν πάντα να σας βοηθήσουν να αποκαλύψετε μη εμφανείς στιγμές σχετικά με την κατάσταση του οχήματος και να σας δώσουν μερικές πολύτιμες συμβουλές.

Τελικές σκέψεις

Όταν έρθει το φθινόπωρο, οι λάτρεις του αυτοκινήτου μπορεί να αντιμετωπίσουν υπερβολικά περίπλοκες και άβολες συνθήκες για την οδήγηση των οχημάτων τους. Για να αποφύγετε δυσάρεστες στιγμές κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, συνιστάται ιδιαίτερα να ακολουθήσετε μερικές συμβουλές. ο AutoBidMaster Οι ειδικοί παραμένουν συντονισμένοι με όλες τις ανάγκες των λάτρεις του αυτοκινήτου και παρέχουν τις πιο σχετικές πληροφορίες. Γι’ αυτό σας παρουσιάσαμε τις βασικές οδηγίες για να κάνουμε την φθινοπωρινή σας οδήγηση πιο άνετη.

Μαζί με την εκπαίδευση των λάτρεις του αυτοκινήτου, προσφέρουμε περισσότερα από 160.000 οχήματα με μικρές ζημιές. Μπορείτε να υποβάλετε προσφορά και να κερδίσετε οποιοδήποτε από αυτά λαμβάνοντας μέρος στο AutoBidMaster’s ηλεκτρονικές δημοπρασίες. Για να γίνετε μέλος μας, πρέπει Εγγραφείτε στην πλατφόρμα μας, ανεβάστε ένα αντίγραφο του διαβατηρίου ή της ταυτότητάς σας που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση και δώστε μας μια εγγύηση. Είστε ελεύθεροι να επικοινωνήσετε μαζί μας online εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τις δημοπρασίες αυτοκινήτων ή καλέστε μας στη διεύθυνση: +1 (503) 298-4300 (4:00 π.μ.–4:00 μ.μ. PST, καθημερινές).

Παρακαλούμε ακολουθήστε μας και κάντε μας like:

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply