Παρουσιάστηκαν ηλεκτρικά ποδήλατα στην EICMA που κάνουν το κεφάλι σας να γυρίζει!

0
Παρουσιάστηκαν ηλεκτρικά ποδήλατα στην EICMA που κάνουν το κεφάλι σας να γυρίζει!

Η Διεθνής Έκθεση Μοτοσυκλετών και Αξεσουάρ (EICMA) 2022 διεξάγεται στο Μιλάνο αυτή την εβδομάδα και υπάρχουν πολλά νέα δίτροχα που παρουσιάζονται εκεί. Πολλές μάρκες moto έχουν καταλήξει με τα νέα τους σχέδια και σχέδια στην έκθεση και πρόκειται να δούμε μερικά από τα κατορθώματά τους παρακάτω. Τώρα, αφού ο κόσμος γίνεται εντελώς ηλεκτρικός στις μεταφορές, έχουμε μερικά νέα ποδήλατα που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις ηλεκτρικές μας ανάγκες.

Ηλεκτρονικό σκούτερ Ola S1

Η μάρκα ηλεκτρονικών σκούτερ με έδρα την Ινδία παρουσίασε τον στόλο ηλεκτρικών σκούτερ της στην EICMA 2022. Η τελευταία της σχεδίαση, το S1 σχεδιάζεται να εξαχθεί στη διεθνή αγορά τα επόμενα χρόνια. Η εταιρεία σχεδιάζει να κατακτήσει τη διεθνή αγορά, ξεκινώντας από το Νεπάλ και στη συνέχεια κατευθυνόμενη στην ευρωπαϊκή αγορά. Το Ola S1 είναι διαθέσιμο στην αρχική τιμή των 90.994 ₹ στην Ινδία. Έρχεται με μπαταρία 2,98 kWh που τροφοδοτεί έναν κινητήρα 8,5 KW. Ο κινητήρας μπορεί να παράγει περίπου 58 Nm ροπής. Το S1 είναι επίσης εξοπλισμένο με χαρακτηριστικά όπως διακόπτης φώτων, ψηφιακός μετρητής σκαλοπατιού, διακόπτης θανάτωσης κινητήρα, υποπόδιο συνεπιβάτη, ράγα λαβής συνεπιβάτη και κάθισμα συνεπιβάτη. Οι διαστάσεις του σκούτερ είναι 1.160 mm σε ύψος, 1.859 mm σε μήκος, 1.359 mm μεταξόνιο και 712 mm πλάτος. Η απόσταση του οχήματος από το έδαφος είναι στα 165 mm και μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα 115 km/h.

CF Moto Papio Nova

Το Papio Nova είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της κινεζικής κατασκευάστριας μοτοσικλέτας, CF Moto. Το μοντέλο έχει σχεδιαστεί για να είναι συμπαγές και κομψό. Κάτω από το αιχμηρό του σώμα, υπάρχει μια μπαταρία 2,2 kW και ένας ηλεκτροκινητήρας που μπορεί να παράγει έως και 30 ίππους. Η εταιρεία έχει ισχυριστεί ότι η αυτονομία της είναι περίπου 150 KM, σε αστικές συνθήκες οδήγησης. Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της μπαταρίας και την ισχύ του κινητήρα, θα μπορούσε να φτάσει σε αυτό το εύρος. Το νέο Ηλεκτρικό σκούτερ πρόκειται να πωλείται από το 2023 και μετά.

Η CF Moto σχεδιάζει επίσης να λανσάρει μια υπο-μάρκα ηλεκτρικών οχημάτων υψηλής απόδοσης που ονομάζεται Zeeho electric. Κάτω από αυτό το πανό, η εταιρεία αποκάλυψε δύο νέα μοντέλα, τη σειρά ηλεκτρικών σκούτερ AE8 και AE6. Και τα δύο σκούτερ είναι ικανά να επιταχύνουν από 0-50 km/h σε λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα και να φτάσουν σε τελική ταχύτητα 150 km/h. Αυτά τα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν επίσης σύντομα, λέει η εταιρεία.

Ηλεκτρικό σκούτερ Piaggio 1 2023

Η Piaggio αποκάλυψε την έκδοση 2023 του 1 ηλεκτρικού σκούτερ στην EICMA. Η εταιρεία λέει ότι το νέο μοντέλο προσφέρει περισσότερες επιδόσεις από την προηγούμενη έκδοση. Ονομάζεται Piaggio 1 Active, έχει μέγιστη απόδοση 3 kW και μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα 60 χλμ./ώρα. Η αυτονομία του οχήματος ανέρχεται στα 85 Kms, γεγονός που αναμφίβολα το καθιστά ποδήλατο cruiser πόλης. Αυτό που κάνει το σκούτερ ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι η μπαταρία μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα και να φορτιστεί στο σπίτι ή στο γραφείο. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν φωτισμό full LED, ψηφιακά έγχρωμα όργανα και μια μπότα αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει ένα full-face κράνος.

Honda EM1

Η Honda αποκάλυψε το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό δίτροχο στο EICMA που βρίσκεται σε εξέλιξη. Με την ονομασία EM1, το νέο ηλεκτρικό σκούτερ λέγεται ότι διαθέτει ηλεκτρονικό κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, τροχούς 12 ιντσών εμπρός και 10 ιντσών πίσω, μεγάλη σχάρα αποσκευών στο πίσω μέρος, τηλεσκοπικά μπροστινά πιρούνια, γύρω από τον φωτισμό LED και απλή κονσόλα οργάνων LCD. Πολλές από τις τεχνικές λεπτομέρειες του οχήματος δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί από τη Honda. Αλλά όπως το νέο Piaggio 1, το EM1 θα αποκτήσει επίσης αφαιρούμενη μπαταρία. Έχει ονομαστεί “Honda Mobile Power Pack” από την εταιρεία και παρέχει αυτονομία περίπου 40 km με μία μόνο φόρτιση. Η τελική ταχύτητα του σκούτερ θα μπορούσε να είναι περίπου 45 χλμ/ώρα, και θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή ως «διασκεδαστικό καταδρομικό χωρίς απαγόρευση» στην ευρωπαϊκή αγορά.

Εκτός από τα προαναφερθέντα μοντέλα, υπήρξαν πολλά άλλα συναρπαστικά αποκαλυπτήρια στο EICMA 2022. Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τα τελευταία νέα για τα δίτροχα που θα πρέπει να γνωρίζετε σύντομα. Μείνετε συνδεδεμένοι μαζί μας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply