Πακέτο πίστας Porsche 911 GT3, σχεδιασμένο από τον Manthey, καλό για βελτίωση χρόνου γύρου του Nürburgring 4,19 δευτερολέπτων

4
Πακέτο πίστας Porsche 911 GT3, σχεδιασμένο από τον Manthey, καλό για βελτίωση χρόνου γύρου του Nürburgring 4,19 δευτερολέπτων

Τον Δεκέμβριο, η Manthey Racing ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο πίστας για το GT3 992 γενιάς, το οποίο θα βοηθούσε στη βελτίωση των χρόνων γύρων στην πίστα. Το κιτ περιελάμβανε μια σειρά από αεροδυναμικά αποτελεσματικά εξαρτήματα αμαξώματος, αλλαγές στην ανάρτηση, τακάκια φρένων έτοιμα για τροχιά και ένα σύνολο ελαφριών σφυρηλατητών τροχών με αεροδίσκους μείωσης της οπισθέλκουσας στο πίσω μέρος. Προφανώς το GT3 είναι ήδη αρκετά έντονο όσον αφορά τις επιδόσεις στην πίστα, αλλά αν υπάρχει κάποια εταιρεία που ξέρει πώς να κάνει ένα αυτοκίνητο γρήγορα γύρω από το Nürburgring, αυτή θα είναι η Manthey. Και το πακέτο αναπτύχθηκε από κοινού με μηχανικούς της Porsche Motorsport στο Weissach. Η απόδειξη βρίσκεται στην πουτίγκα, όπως λένε, επειδή η GT3 με εξοπλισμό Manthey κατάφερε έναν εντυπωσιακό χρόνο γύρου 6:55.737 γύρω από το Nordschleife την περασμένη εβδομάδα, καθιστώντας το ακριβώς 4,19 δευτερόλεπτα ταχύτερο από ένα τυπικό GT3 στο ίδιο Michelin Pilot Sport Cup 2 R. ελαστικά και ο εργοστασιακός δρομέας Kevin Estre στο τιμόνι.

Η Manthey Racing είναι μια εξ ολοκλήρου θυγατρική της Porsche και αυτό το πακέτο αναβάθμισης είναι πλέον διαθέσιμο μέσω του Porsche’s Tequipment, που σημαίνει ότι μπορείτε να το παραγγείλετε από το τμήμα ανταλλακτικών του τοπικού αντιπροσώπου σας. Το κιτ περιλαμβάνει έναν βαθύτερο μπροστινό διαχωριστή και κάνναβη, καθώς και τροποποιημένους αεροοδηγούς κάτω από το αμάξωμα για αύξηση της δύναμης προς τα κάτω στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Για να εξισορροπηθεί αυτό, το πίσω μέρος του αυτοκινήτου έχει ένα φαρδύτερο πίσω φτερό με πιο έντονο πτερύγιο Gurney και μεγαλύτερες ακραίες πλάκες, καθώς και έναν πολύ βαθύτερο διαχύτη από ανθρακονήματα. Οι νέοι σφυρηλατημένοι τροχοί είναι περίπου τέσσερις λίβρες ανά γωνία ελαφρύτερες από τις εργοστασιακές ζάντες GT3, πράγμα που σημαίνει ότι το μη αναρτημένο βάρος μειώνεται κατά πάνω από 16 λίβρες. Μιλώντας για ελατήρια, το κιτ Manthey περιλαμβάνει ένα σετ ρυθμιζόμενων coilover τεσσάρων κατευθύνσεων σχεδιασμένο από την KW με πιο άκαμπτους ρυθμούς ελατηρίων μπροστά και πιο μαλακούς πίσω, που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο είναι πιο επιθετικό όταν οδηγείτε στο όριο. Όσο για τα φρένα, θα λάβετε ένα σετ από πιο επιθετικά τακάκια φρένων και ενισχυμένες εύκαμπτες γραμμές από χάλυβα για κάθε γωνία του αυτοκινήτου.

Η πρόσθετη κάθετη δύναμη και οι ελαφρύτεροι τροχοί σημαίνουν ότι το αυτοκίνητο μπορεί να μεταφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα σε κάθε μία από τις 160 στροφές του Nürburgring. Ακόμη και ένα κλάσμα του μιλίου την ώρα γρηγορότερα σε κάθε μία από αυτές τις στροφές αθροίζει έναν εντυπωσιακό γύρο με τέσσερις πόντους ένα-εννέα δευτερόλεπτα ταχύτερο. Προφανώς δεν υπάρχει περίπτωση ο μέσος οδηγός του GT3 να εκμεταλλευτεί αυτή την πρόσθετη κάθετη δύναμη και ρύθμιση της ανάρτησης, αλλά ο επαγγελματίας οδηγός Kevin Estre σαφώς και μπορεί. Το κιτ Manthey θα κάνει τη διαφορά για εσάς στο τοπικό σας track day; Πολύ αμφιβάλλω. Αλλά θα φανεί ωραίο να το κάνεις.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply