Οχήματα που προβάλλονται σε τρομακτικές τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες

0
Οχήματα που προβάλλονται σε τρομακτικές τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες

Η συναρπαστική και ανατριχιαστική ώρα του Halloween πλησιάζει. Οι θαυμαστές της σεζόν έχουν ήδη διακοσμήσει τα σπίτια τους με κολοκύθες και εικόνες από τρομακτικά πλάσματα. AutoBidMaster είναι επίσης ενήμερος και σας προσφέρουμε την ευκαιρία να αναθεωρήσετε τα πιο δημοφιλή οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στις αγαπημένες σας μυστηριώδεις τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες. Ας βουτήξουμε στην τρομακτική ατμόσφαιρα, αναπολώντας εκείνες τις ζεστές στιγμές της παρακολούθησης των κορυφαίων ταινιών τρόμου και φαντασίας.

Chevrolet Impala από το “Supernatural” (2005-2022)

Από την παραγωγή του, το μοντέλο Chevrolet Impala του 1967 έχει εξελιχθεί από πολυτελές αυτοκίνητο σε οικογενειακό σεντάν χαμηλού προϋπολογισμού. Η διαμόρφωση κατασκευάστηκε για περίπου 10 χρόνια και ως εκ τούτου κέρδισε σημαντική δημοτικότητα.

Τέτοια σεντάν ανήκουν στην κατηγορία των μυϊκών αυτοκινήτων – μια στενή και συγκεκριμένη ομάδα οχημάτων. Αυτή η υπό όρους κατηγορία περιλαμβάνει πολλά μοντέλα δημοφιλών εμπορικών σημάτων που κατασκευάστηκαν στις δεκαετίες του ’60 και του ’70 του περασμένου αιώνα. Ανάμεσά τους και το αγαπημένο αυτοκίνητο των αδερφών Γουίντσεστερ.

Ο κορμός του Impala περιείχε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο όπλων που χρησιμοποιούσαν οι ήρωες ενάντια σε τέρατα. Πάνω από 11 σεζόν της σειράς, ήταν με τα αδέρφια στα αδύνατα σημεία.

Παρεμπιπτόντως, ο Jensen Ackles, ο πρωταγωνιστής της σειράς “Supernatural”, δήλωσε ότι του επετράπη να κρατήσει το εμβληματικό Chevrolet Impala του 1967 μετά τα γυρίσματα. Εάν ενδιαφέρεστε για αυτό το μοντέλο οχήματος, AutoBidMaster έχει κάτι να σου προσφέρει! Δείτε το απόθεμά μας Chevrolet Impala, συμπεριλαμβανομένων των κλασικών μοντέλων της δεκαετίας του ’60!

Chevrolet Nova από το “Death Proof” (2007)

Chevrolet Nova από το Death Proof

Στην ταινία “Death Proof”, τα αυτοκίνητα έλαβαν ακόμη μεγαλύτερη προσοχή από τους ηθοποιούς. Ένα από τα κύρια αστέρια μπορεί να ονομαστεί το μπλε Chevy Nova του 1970 με εικόνες κρανίου και κεραυνών. Ένα άλλο όχημα είναι το λευκό Dodge Challenger του 1970, στο καπό του οποίου επέβαινε η κασκαντέρ Zoe Bell, ερμηνεύοντας μια από τις βασικές κινηματογραφικές στιγμές που μπορεί να κρατήσει οποιονδήποτε σε μεγάλη ένταση. Παρεμπιπτόντως, μπορείτε να αποκτήσετε αυτήν τη διαμόρφωση οχήματος, συμπεριλαμβανομένης αυτής της εμβληματικής δεκαετίας του ’70, συμμετέχοντας στις ηλεκτρονικές μας δημοπρασίες!

Ωστόσο, δύο άλλα αυτοκίνητα χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο: το Dodge Charger του 1969 και το Mustang Mach 1 του 1971. Το βάναυσο και σαγηνευτικό στυλ τους δεν θα αφήσει αδιάφορους τους θαυμαστές των ταινιών τρόμου. Ταυτόχρονα, τα οχήματα αντιστοιχούν στην ατμόσφαιρα της ταινίας. Αν δεν έχετε δει το “Death Proof”, ήρθε η ώρα να το αλλάξετε αυτό το Halloween!

🤓 Το ήξερες?

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του περιοδικού Empire, το φορτηγό Ford F-150 είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο αυτοκίνητο σε ταινίες τρόμου. Αυτό ανακαλύφθηκε μετά από μελέτη πάνω από 700 οχημάτων από τις κορυφαίες 50 ταινίες τρόμου! Συναρπαστικό, έτσι δεν είναι;

Cadillac Miller-Meteor από το “Ghostbusters” (1984)

Cadillac Miller-Meteor από το Ghostbusters

Όλοι θυμούνται την επιτυχημένη ταινία «Ghostbusters» του 1984, στην οποία αρχικά άτυχοι επιστήμονες δημιούργησαν μια εταιρεία για να πιάσουν φαντάσματα και άλλα πνεύματα. Το εκπληκτικό σενάριο, η σκηνοθεσία και η ερμηνεία πέτυχαν όλα τα σημάδια και η ταινία έγινε λατρεία για αρκετές δεκαετίες! Πολλοί θυμούνται ιδιαίτερα το λογότυπο των κυνηγών φαντασμάτων και το εντυπωσιακό αυτοκίνητό τους, που ονομάζεται Ecto-1.

Η ιδέα της επιλογής της Cadillac Miller-Meteor για το Ectomobile ήρθε στους σεναριογράφους χάρη στη σχεδίαση του αυτοκινήτου: χρειαζόταν ένα ρετρό όχημα με ασυνήθιστο και ακόμη και περίεργο σχέδιο. Η τεράστια και βαριά Cadillac Miller-Meteor ταίριαζε καλύτερα στην περιγραφή των σεναριογράφων. Παρεμπιπτόντως, αυτό το μοντέλο χρησιμοποιήθηκε συχνότερα για ασθενοφόρα και νεκροφόρα στη δεκαετία του 1960.

Όταν οι κινηματογραφιστές αποφάσισαν για το μοντέλο, προέκυψε το ερώτημα πού να το πάνε τη δεκαετία του ’80. Η διαμόρφωση Cadillac Miller-Meteors ήταν σπάνια εκείνη την εποχή. Επιπλέον, κατασκευάστηκαν μόνο 2.100 αυτοκίνητα και μέχρι τη δεκαετία του 1980, είχαν απομείνει ακόμη λιγότερα από αυτά. Ευτυχώς, το όχημα βρέθηκε τελικά και κόστισε στους κινηματογραφιστές 4.800 $ — πολλά για ένα παλιό αυτοκίνητο που ξεκίνησε μόνο μια στο τόσο.

Αρχικά, το Ectomobile έπρεπε να είναι μαύρο, αλλά οι εικονολήπτες διαμαρτυρήθηκαν. Το αυτοκίνητο θα ήταν δυσδιάκριτο όταν πυροβολούσε το βράδυ. Τότε αποφάσισαν να βάψουν το αυτοκίνητο λευκό. Αποδείχθηκε υπέροχο.

Έτσι το θυμηθήκαμε: ένα τεράστιο περίεργο αυτοκίνητο με φώτα που αναβοσβήνουν, που τρέχει ορμητικά μέσα στην πόλη υπό τη μελωδία των “Ghostbusters!” — παιδική ανάμνηση!

Chevrolet Sportvan 108 από το “Scooby-Doo” (από το 1969)

Chevrolet Sportvan 108 από το Scooby-Doo

Το 1969, αυτός ο ανόητος χαρακτήρας εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση. Για περίπου 50 χρόνια, έχουν κυκλοφορήσει πολλά κινούμενα σχέδια, κόμικς και ταινίες για τις περιπέτειες ενός ασυνήθιστου σκύλου και των φίλων του, που ερευνούν διάφορα μυστικιστικά εγκλήματα και μυστικά. Όπως κάθε ομάδα, οι παραφυσικοί κυνηγοί χρειάζονταν να κυκλοφορούν στις μεταφορές και οι ήρωες επέλεξαν ένα όχημα, το πραγματικό πρωτότυπο του οποίου ήταν το Chevrolet Sportvan 108 του 1968.

Το Mystery Machine έχει συγκεντρώσει πολλές διαμάχες γύρω του, χωρίζοντας τους θαυμαστές σε πολλές ομάδες. Κάποιοι είναι σίγουροι ότι οι ήρωες ταξίδεψαν με ένα Volkswagen Transporter του 1985, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιούσαν όχημα Ford Econoline του 1961. Παρόλα αυτά, το μοντέλο Chevrolet Sportvan 108 θεωρείται το κανονικό αυτοκίνητο του Σκούμπι και της συμμορίας του. Το πνευματικό τέκνο της Chevrolet έχει κερδίσει δημοτικότητα που ο κατασκευαστής δεν ονειρευόταν ποτέ: το βαν χρησιμοποιήθηκε από την αστυνομία και τα ασθενοφόρα, και έγινε επίσης ένα από τα αγαπημένα των λάτρεις των οδικών ταξιδιών. Οι πωλήσεις του οχήματος αυξήθηκαν τόσο πολύ που δεν έφυγε από την παραγωγή για τριάντα χρόνια!

Chevrolet C-Series Pickup από το “Twilight” (2008)

Chevrolet C-Series Pickup από το Twilight

Ένα άλλο από τα δημοφιλή οχήματα από ταινίες τρόμου και φαντασίας είναι το φορτηγό Chevrolet C-Series, το οποίο κατασκευάστηκε το 1963. Γνωστό στους θαυμαστές της ιστορίας “Twilight” ως φορτηγό της Bella, η διαμόρφωση Chevy εμφανίζεται επίσης στο “The Texas Chain Saw Massacre» και «Poltergeist».

Είναι ενδιαφέρον ότι στην ταινία, ο εκπρόσωπος δεύτερης γενιάς του pickup Chevy της σειράς C είναι δέκα χρόνια νεότερος από τον ίδιο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Stephenie Meyer. Επιπλέον, στην Bella δόθηκε ένα αυτοκίνητο ως δώρο από φίλους της ταινίας και στο βιβλίο, από τον πατέρα της.

Τύλιξε

Οι κινηματογραφιστές θεωρούν τα οχήματα που συμμετέχουν στα γυρίσματα ως βασικό στοιχείο, το οποίο μπορεί να αποκαλύψει την ατμόσφαιρα της ταινίας ή ακόμη και να καθοδηγήσει τον θεατή σε νέες γραμμές πλοκής. Ελπίζουμε να καταφέρατε να συλλάβετε τις δονήσεις των παλιομοδίτιστων, τρομακτικών και μυστηριωδών ταινιών διαβάζοντας το άρθρο.

AutoBidMaster σας προσκαλεί επίσης να συμμετάσχετε σε ηλεκτρονικές δημοπρασίες οχημάτων. Ίσως έχουμε ακόμη και μερικά από τα οχήματα που αναφέρονται παραπάνω! Για να γίνετε μέλος της κοινότητας ευχαριστημένων πελατών μας, Εγγραφείτε εδώ, ανεβάστε ένα αντίγραφο της ταυτότητας ή του διαβατηρίου σας που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση, καταθέστε μια εγγύηση και, στη συνέχεια, μπορείτε να υποβάλετε προσφορά! Είστε ευπρόσδεκτοι να επικοινωνήσετε μαζί μας ηλεκτρονικά ή να μας καλέσετε στη διεύθυνση: +1 (503) 298-4300 (4:00 π.μ.–4:00 μ.μ. PST, καθημερινές).

Παρακαλούμε ακολουθήστε μας και κάντε μας like:

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply