Κατανόηση Κωδικών Ζημιών – AutoBidMaster

2
Κατανόηση Κωδικών Ζημιών – AutoBidMaster

Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της αγοράς καθαρών ή διασωστικών οχημάτων τίτλου σε δημοπρασία είναι η κατανόηση των κωδικών ζημιών σε κάθε καταχώριση παρτίδας. Τα οχήματα μπορεί να έχουν πολλούς κωδικούς ζημιάς, αλλά η σειρά με την οποία εμφανίζονται δεν σημαίνει ότι ο ένας είναι πιο διαδεδομένος από τον άλλο. Οι κωδικοί ζημιάς υποδεικνύονται από το Copart ναυπηγείο που δημοπρατεί το όχημα και είναι μόνο για αναφορά. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να επιθεωρήσετε το όχημα διεξοδικά (είτε μόνοι σας είτε μέσω μηχανικού) και να λάβετε μια αναφορά ιστορικού οχήματος για να καταλάβετε τι έχει περάσει ένα όχημα. Ακολουθεί μια ανάλυση όλων των κωδικών ζημιών που έχουμε παραθέσει και τι σημαίνουν.

Παντού:

Αυτό σημαίνει ότι το όχημα έχει υποστεί ζημιά σε πολλά σημεία, όπως εμπρός και πίσω, στο πλάι και στην οροφή.

Βιολογικός κίνδυνος/Χημικός:

Υπάρχει χημική ή βιολογική μόλυνση που επηρεάζει το όχημα. Τα μέλη δεν μπορούν να υποβάλουν προσφορές τα ίδια για οχήματα βιολογικού κινδύνου, θα πρέπει να καλέσετε το AutoBidMaster και να μιλήσετε με έναν αντιπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών και να τους ζητήσετε να υποβάλουν προσφορά εκ μέρους σας.

Εγκαυμα:

Εάν ο κωδικός ζημιάς ενός οχήματος είναι «καμένο», σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος ή όλο το όχημα υπέστη ζημιά από φωτιά και όχι μόνο ο κινητήρας ή το εσωτερικό. Παρακάτω υπάρχουν συγκεκριμένοι κωδικοί ζημιάς για άλλα είδη βλάβης εγκαυμάτων.

Burn – Κινητήρας:

Αυτός ο κωδικός ζημιάς σημαίνει ότι ο κινητήρας πήρε φωτιά και υπέστη ζημιά, όπως ηλεκτρικά και μηχανικά εξαρτήματα.

Burn – Εσωτερικό:

Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε μέρος του εσωτερικού υπέστη ζημιές από φωτιά. Αυτό περιλαμβάνει και τον κορμό.

Ιστορικό ζημιών:

Αυτό σημαίνει ένα όχημα που έχει υποστεί σημαντικές ζημιές αλλά έχει υποστεί επισκευή.

Ζημιά πλαισίου:

Το πλαίσιο ή το πλαίσιο έχει καταστραφεί ή έχει υποστεί ζημιά.

Μπροστινό μέρος:

Το όχημα ενεπλάκη σε σύγκρουση ή ατύχημα που κατέστρεψε το μπροστινό άκρο του οχήματος, από το ‘a-post’ και προς τα εμπρός. Για παράδειγμα, η κουκούλα, ο προφυλακτήρας, τα φτερά κ.λπ.

Χαλάζι:

Το όχημα υπέστη ζημιές από χαλαζόπτωση. Αυτό περιλαμβάνει πάνελ αμαξώματος και παράθυρα.

Μηχανικός:

Τα οχήματα που επισημαίνονται με τον κωδικό βλάβης «μηχανική» έχουν ζημιά που περιλαμβάνει (αλλά δεν περιορίζεται σε) ζημιά στο κιβώτιο ταχυτήτων ή στον κινητήρα. Λάβετε υπόψη ότι το Run & Drive Verified υποδεικνύεται από το ναυπηγείο Copart και αντικατοπτρίζει μόνο ότι το όχημα κινήθηκε προς τα εμπρός και προς τα πίσω με τη δική του ισχύ όταν έφτασε στο ναυπηγείο.

Μικρά χτυπήματα / γρατσουνιές:

Ένα όχημα που φέρει σήμανση για μικρά βαθουλώματα/γρατσουνιές έχει μικρά βαθουλώματα (συνήθως όχι μεγαλύτερα από 30 mm/1,2 ίντσες) και μικρές γρατσουνιές σε πολλαπλά πάνελ.

Λείπει/Αλλαγμένο Vin:

Το vin έχει είτε αλλοιωθεί είτε αφαιρεθεί και το ιστορικό του οχήματος δεν μπορεί να αναπαρασταθεί με ακρίβεια.

Κανονικό ντύσιμο:

Ένα όχημα με την ένδειξη «κανονική φθορά» είναι συνήθως σε καλή κατάσταση και δεν έχει ορατά στοιχεία σημαντικής ζημιάς.

Μερική επισκευή:

Ένα όχημα με μερική επισκευή έχει ενδείξεις κακών ή ελλιπών επισκευών στο αμάξωμα, το σασί ή τη βαφή.

Πίσω άκρο:

Το όχημα υπέστη ζημιά στο πίσω άκρο, συμπεριλαμβανομένων (αλλά δεν περιορίζονται σε) των πίσω τεταρτημορίων, του προφυλακτήρα και του πορτμπαγκάζ.

Απορριφθείσα επισκευή:

Αυτό σημαίνει ότι το όχημα υποβλήθηκε σε επισκευές κακής ποιότητας.

Αντικαταστάθηκε Vin:

Το vin έχει είτε αλλοιωθεί είτε αφαιρεθεί και το ιστορικό του οχήματος δεν μπορεί να αναπαρασταθεί με ακρίβεια.

Ανατροπή:

Το όχημα ενεπλάκη σε ατύχημα στο οποίο ανετράπη, προκαλώντας ζημιές σε πολλά πάνελ, συμπεριλαμβανομένης της οροφής. Αυτό περιλαμβάνει πιθανή ζημιά στον κινητήρα.

Πλευρά:

Το όχημα έχει ορατή ζημιά και στις δύο πλευρές του οχήματος. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τροχούς και ελαστικά.

Γυμνός:

Εξαρτήματα και/ή εξαρτήματα αφαιρέθηκαν ή λείπουν από το όχημα.

Πάνω/Στέγη:

Το όχημα έχει ορατή ζημιά στην οροφή, την πόρτα ή/και το επάνω μέρος της πόρτας του χώρου αποσκευών.

Σύστημα προσγείωσης:

Το όχημα έχει ορατή ζημιά στο κάτω μέρος του – συμπεριλαμβανομένου (αλλά δεν περιορίζεται σε) του πλαισίου, του αμαξώματος, των αξόνων και τυχόν εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένων της ανάρτησης, της εξάτμισης και του ρεζερβουάρ καυσίμου.

Αγνωστος:

Η ζημιά στο όχημα δεν μπορεί να αναπαρασταθεί με ακρίβεια.

Βανδαλισμός:

Η ζημιά από βανδαλισμό σχετίζεται συχνά με διαρρήξεις και είναι τυπικά ελαφριάς φύσης – όπως ζημιές που σχετίζονται με κλοπή σε λαβές και κλειδαριές θυρών, κομμένες ταπετσαρίες, κατεστραμμένο χρώμα, υποβαθμισμένες κλειδαριές του τιμονιού και καλωδίωση ανάφλεξης κ.λπ.

Πλημμυρα:

Το όχημα υπέστη ζημιές από νερό. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το εσωτερικό, το πλαίσιο, ο κινητήρας, τα ηλεκτρικά εξαρτήματα και πολλά άλλα έχουν παραβιαστεί.

Υπάρχουν κωδικοί ζημιών για να σας βοηθήσουν να καθοδηγήσετε την αναζήτησή σας, αλλά σημειώστε ότι δεν είναι εγγυημένοι από την Copart. Εάν ζείτε κοντά στην αυλή όπου αποθηκεύεται το όχημα που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να κανονίσετε να επιθεωρήσετε το όχημα αυτοπροσώπως. Μπορείτε επίσης να ορίσετε ένα 3rd πάρτι μηχανικός για να επιθεωρήσει το όχημα για εσάς.

Τώρα που έχετε κατανοήσει καλύτερα τους κωδικούς ζημιών, περιηγηθείτε στο διαθέσιμο απόθεμά μας με το εργαλείο εύρεσης οχημάτων μας. Καλή προσφορά!

Παρακαλούμε ακολουθήστε μας και κάντε μας like:

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply