Η Royal Enfield δοκιμάζει δύο από τα νέα της ποδήλατα!!

0
Η Royal Enfield δοκιμάζει δύο από τα νέα της ποδήλατα!!

Η Royal Enfield είναι απασχολημένη με τις δοκιμές των δύο νέων μοτοσυκλετών της, το Himalayan 450 και Super Meteor 650, στους δρόμους. Αν και αυτό συμβαίνει εδώ και λίγο καιρό, αυτή τη φορά τα δοκιμαστικά mules έχουν δείξει ότι περιλαμβάνουν αξεσουάρ μαζί τους. Αυτά τα αξεσουάρ τα ξεχωρίζουν και δίνουν νέο νόημα και σε αυτά τα οχήματα. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις δύο νέες μοτοσυκλέτες και ας εκτιμήσουμε τι μπορούμε να περιμένουμε από τα μοντέλα, τις επόμενες ημέρες.

Κατασκοπευτικές λήψεις του Himalayan 450 που καταγράφηκαν κατά τη δοκιμή

Ωστόσο, τα νέα κατασκοπευτικά πλάνα του οχήματος της δοκιμής δείχνουν ένα διαφορετικό σύνολο λεπτομερειών που μας τραβούν τα βλέμματα. Το όχημα της δοκιμής έφερε επάνω κιβώτιο αλουμινίου και θήκες, κάτι που λέει ότι υπάρχει περισσότερος χώρος για αποσκευές στη νέα μοτοσυκλέτα. Υπάρχουν επίσης και άλλες πιθανές δυνατότητες, όπως μια πλατφόρμα πλοήγησης ταξιδιωτικού, τουριστικά καθίσματα και καθρέφτες, ακόμη και καλλυντικές βελτιώσεις που αναβαθμίζουν την εμφάνισή του.

Χαρακτηριστικά & Ημερομηνία κυκλοφορίας του Royal Enfield Himalayan 450

Το Himalayan 450 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ινδία μέχρι τον Μάρτιο του 2023 με το αναμενόμενο εύρος τιμών από 2,6 ₹ έως 2,7 lakhs ₹. Τροφοδοτημένο από έναν υγρόψυκτο κινητήρα 450cc που μπορεί να παράγει έως και 40bhp, αυτή η μοτοσυκλέτα αποτελεί αναβάθμιση της παλαιότερης έκδοσής της, της Himalayan 411, η οποία έχει κινητήρα 410cc με λάδι ψύξης.

Από το πίσω μέρος, μπορούμε να παρατηρήσουμε τις νέες ενδεικτικές λυχνίες, οι οποίες φαίνεται να διπλασιάζονται τόσο ως DRL όσο και ως φώτα φρένων. Δεν υπάρχουν ξεχωριστά αυτόνομα φώτα φρένων ορατά από το πίσω μέρος. Αυτό υποδηλώνει ότι οι ενδεικτικές λυχνίες, οι οποίες είναι πάντα αναμμένες όπως θα έπρεπε να είναι οι DRL, θα μπορούσαν να ανάβουν έντονο κόκκινο όταν πατάτε τα φρένα. Αυτή η διάταξη ενδείξεων πολλαπλών χρήσεων είναι παρόμοια με αυτή που βλέπουμε σε ορισμένες Harley και BMW.

Στο μπροστινό μέρος, μπορούμε να παρατηρήσουμε μια ψύκτρα στο πίσω μέρος του προβολέα. Αυτό επιβεβαιώνει ότι οι προβολείς θα μπορούσαν να είναι LED. Ο στρογγυλός πίνακας οργάνων είναι τοποθετημένος ψηλά στο πιλοτήριο, κάνοντας την ορατότητά του πολύ καλύτερη. Μια άλλη βελτίωση είναι η συμπερίληψη γραμμών φρένων με ατσάλι, σε αντίθεση με τους ελαστικούς σωλήνες φρένων στο τρέχον μοντέλο των Ιμαλαΐων.

Όσον αφορά τους τροχούς, το Himalayan 450 θα έχει τον ίδιο με αυτόν του αδερφού του, μια διάταξη τροχών 21 ιντσών μπροστά και 17 ιντσών πίσω.

Μπορούμε να περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το Himalayan 450 τις επόμενες ημέρες, καθώς η Royal Enfield σχεδιάζει μια τεράστια έκθεση την επόμενη χρονιά, με τον αναβαθμισμένο στόλο της.

Η Royal Enfield δοκιμάζει το νέο Super Meteor 650

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Super Meteor τροφοδοτείται από έναν παράλληλο δικύλινδρο κινητήρα 648cc με τεχνολογία ψεκασμού καυσίμου. Αυτός είναι ο ίδιος κινητήρας που τροφοδοτεί το RE Interceptor 650 και το Continental GT 650. Ο κινητήρας αποδίδει ισχυρή ισχύ 47 PS και 52 Nm ροπής, αρκετά ισχυρός όπως θα έλεγαν πολλοί. Ο κινητήρας θα συνδυαστεί με κιβώτιο 6 σχέσεων με παντόφλα και συμπλέκτη υποβοήθησης.

Χαρακτηριστικά & On-Road Price του New Royal Enfield Super Meteor 650

Όσον αφορά τη ρύθμιση της ανάρτησής του, το Super Meteor θα μπορούσε να διατίθεται με μπροστινά πιρούνια USD και δύο αμορτισέρ στο πίσω μέρος. Τα μπροστινά και πίσω δισκόφρενα μαζί με το στάνταρ σύστημα αντιμπλοκαρίσματος διπλού καναλιού θα μπορούσαν επίσης να συμπεριληφθούν στη μοτοσυκλέτα.

Οι στρογγυλοί προβολείς σε ρετρό στυλ που κοσμούν το μπροστινό μέρος θα συγκρατούν το μη ρυθμιζόμενο, μεγάλο παρμπρίζ πάνω από αυτό. Το όχημα της δοκιμής έδειξε επίσης ζάντες αλουμινίου, χρωμιωμένα προστατευτικά σύγκρουσης, χρωμιωμένη στεφάνη, ελαστικά με κατεύθυνση προς το δρόμο, μανταλάκια ποδιών προς τα εμπρός για καλύτερη τοποθέτηση των ποδιών, χαμηλό κρεμασμένο, πιο παχύ πίσω φτερό, στρογγυλό πίσω φανάρι, παρόμοια φλας, σχίσιμο ρεζερβουάρ καυσίμου σε σχήμα σταγόνας, σπαστά καθίσματα και δοχεία εξάτμισης διπλής όψης. Αναφέρεται ότι με τη μοτοσυκλέτα μπορούν να αναμένονται και πολλά αξεσουάρ φιλικά προς τις περιηγήσεις.

Παρόμοια με το RE Meteor 350, το Super Meteor θα έχει ένα ημιψηφιακό ταμπλό οργάνων για να δείχνει τις μετρήσεις. Η μοτοσυκλέτα θα έχει επίσης ένα επίπεδο υποπόδιο για τον συνεπιβάτη, μια θήκη με σκληρή θήκη τοποθετημένη στην αριστερή πλευρά, ένα προστατευτικό κινητήρα με βοηθητικά φώτα και ένα επάνω κουτί στη σχάρα της ουράς. Όλα αυτά συνθέτουν τη δημιουργία της μοτοσυκλέτας, ενός κορυφαίου καταδρομικού/τυχοδιώκτη της Royal Enfield.

Το Super Meteor 650 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ινδία μέχρι τον Νοέμβριο του 2022. Θα μπορούσε να έχει τιμή από 3 ₹ έως 3,5 lakhs ₹.

Τόσο το Himalayan 450 όσο και το Super Meteor 650 είναι πιο ισχυρά από τα περισσότερα οχήματα της σειράς. Όταν πρόκειται για Himalayan 450, είναι μόνο μια μικρή αναβάθμιση από τον προηγούμενο κινητήρα 410 κ.εκ. Όσον αφορά την ισχύ ή τη χρηστικότητα, δεν υπάρχουν πολλά να βιώσετε. Δεν υπάρχει λογική αναβάθμιση (;) στο Himalayan 450 από το Himalayan 411. Ωστόσο, στην περίπτωση του Super Meteor 650, υπάρχει τεράστιο άλμα που οδηγεί αυτό το μηχάνημα σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Είναι ένα πρωτάθλημα εκτός από την παραλλαγή των 350 κ.εκ. Είναι ένα στιβαρό και ασφαλές cruiser που ανταγωνίζεται μερικά από τα υπερτροφοδοτημένα ποδήλατα της χώρας.

Λοιπόν, τι νομίζεις? Θα κερδίσει ο περιηγητής τις καρδιές παρά το γεγονός ότι θα δώσει μόνο μια μικρή αναβάθμιση ή θα είναι η νίκη του καταδρομικού; Ανεξάρτητα από το ποιο ποδήλατο έχει καλύτερη απόδοση, η εταιρεία μπορεί να χαίρεται με καλύτερες πωλήσεις. Ό,τι κι αν συμβεί, οι πελάτες θα επιλέξουν μόνο το σωστό για αυτούς.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply