Η Mahindra λανσάρει το All-Electric Sub-Brand – BE !!

5
Η Mahindra λανσάρει το All-Electric Sub-Brand – BE !!

Η Mahindra κυκλοφόρησε τις αποκλειστικά ηλεκτρικές υπο-μάρκες της που ονομάζονται BE & XUV.e και μαζί τους έρχεται μια αποθήκη νέων ηλεκτρικών SUV. Οι νέες μάρκες θα διαθέτουν μια νέα και επιθετική σχεδιαστική γλώσσα. Η μάρκα BE θα αποτελείται από τρία νέα EV, συγκεκριμένα, BE.05, BE.07 και BE.09. Ενώ το XUV.e θα έχει δύο μοντέλα, τα XUV.e8 και XUV.e9. Να σημειωθεί ότι η Mahindra είχε πειράξει πρόσφατα τα 5 μοντέλα στις αρχές Ιουλίου.

Με αυτά τα πέντε ηλεκτρικά οχήματα, η Mahindra κράτησε την υπόσχεσή της να παρουσιάσει πέντε νέα οχήματα τον Αύγουστο του 2022. Από τις δύο μάρκες, το XUV.e θα βγει πρώτο στους δρόμους, με την κυκλοφορία του XUV.e8, τον Δεκέμβριο του 2024 Θα ακολουθήσουν τα μοντέλα BE τον Οκτώβριο του 2025.

Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά πρώτα στα χαρακτηριστικά που έρχονται με τα αυτοκίνητα BE.

Mahindra BE.05 – Διαστάσεις, χαρακτηριστικά & τιμή στο δρόμο

Το BE.05 χαρακτηρίζεται ως Sports Electric Vehicle ή SEV, αλλά μοιάζει περισσότερο με coupe-SUV. Έχει μήκος 4.370 mm. πλάτος 1.900 χλστ., ύψος 1.635 χλστ. και μεταξόνιο 2.775 χλστ.

Το BE.05 διαθέτει επιθετική σχεδίαση στο μπροστινό μέρος. Οι γωνιακοί προβολείς σε σχήμα C και τα μεγάλα φράγματα αέρα προσθέτουν στη φουτουριστική εμφάνιση του SEV. Υπάρχουν πολλές αιχμηρές τομές και πτυχές ορατές στη σχεδίαση και ο αεραγωγός είναι επίσης ευδιάκριτος.

Στα πλάγια, μπορούμε να δούμε μεγάλους τροχούς και τετραγωνισμένους θόλους τροχών. Επίσης ορατή είναι μια κεκλιμένη γραμμή οροφής που συγχωνεύεται όμορφα στο ογκώδες πίσω άκρο. Οι χειρολαβές της πόρτας είναι τοποθετημένες στο πάνω μέρος της πόρτας και δεν φαίνεται να παρεμβαίνει στη γραμμή των ώμων του SEV. Αυτό θα μπορούσε να προσθέσει στην αεροδυναμική του αυτοκινήτου με καλό τρόπο. Στο πίσω μέρος, μπορούμε να δούμε έναν βαρύ στιλ προφυλακτήρα και από πάνω είναι ένα όρθιο πίσω φανάρι σε σχήμα C.

Μέσα στο BE.05 υπάρχει μια προσεγμένη καμπίνα με σύστημα διπλής οθόνης αφής. Ένας μεγάλος επιλογέας ταχυτήτων διαχωρίζει προσεκτικά την καμπίνα του οδηγού από την υπόλοιπη, δίνοντας στο όχημα μια εμφάνιση εστιασμένη στον οδηγό από το εσωτερικό. Αν και η Mahindra δεν έχει αποκαλύψει ακόμη την τιμή του αυτοκινήτου, μπορούμε να υποθέσουμε ότι είναι πάνω από 15 Lakhs ₹. Θα ανταγωνιστεί Tata Nexon στην αγορά.

Λεπτομέρειες για το Mahindra BE.07

Η έκδοση παραγωγής του BE.07 θα λανσαριστεί τον Οκτώβριο του 2026. Αυτό θα μπορούσε να ονομαστεί παραδοσιακό SUV, καθώς διαθέτει αιχμηρό σχεδιασμό προβολέα και πίσω φανό. Το BE.07 είναι οριακά μεγαλύτερο από το BE.05, με τις διαστάσεις του να είναι 4.565 mm σε μήκος, 1.900 mm σε πλάτος και 1.660 mm σε ύψος. Έχει το ίδιο μεταξόνιο με αυτό του BE.05, 2.775 χλστ.

Οι μεγάλοι θόλοι των τροχών και τα χερούλια των θυρών στα πλαϊνά είναι παρόμοια με το BE.05, αλλά του λείπει η νευρική εμφάνιση από το προηγούμενο.

Το εσωτερικό του BE.07 είναι πολύ πιο σοφιστικέ, θα λέγαμε. Μπορούμε να δούμε μια μεγαλύτερη οθόνη, που καλύπτει όλο το μήκος του ταμπλό, παρόμοια με το EQS της Mercedes-Benz, αλλά, καθόλου συγκρίσιμη. Διαθέτει επίσης μεγάλη πανοραμική ηλιοροφή και πολύ λίγα χειριστήρια κουμπιών. Η Mahindra φαίνεται να δίνει σε αυτό το SUV, ένα πλήρως αφής και απτικό σύστημα ελέγχου στο εσωτερικό.

Αυτό το εγχώριο μοντέλο θα έχει έναν σκληρό ανταγωνισμό από το Tata Curvv και θα μπορούσε να κοστίσει περίπου 20 ₹ Lakhs.

Mahindra BE.09

Το κορυφαίο όχημα από τη σειρά BE της Mahindra είναι παρόμοιο με το μοντέλο BE.05. Διαθέτει μια κεκλιμένη γραμμή οροφής που του δίνει μια Coupe εμφάνιση από τα πλάγια. Η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τις διαστάσεις του μοντέλου, αλλά ο σχεδιασμός του φαίνεται να είναι εντυπωσιακός.

Το BE.09 είναι σαν την Coupe έκδοση του BE.07, και έχει πιο όρθιο μπροστινό σχέδιο. Λέγεται ότι είναι τετραθέσιο και αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το μοντέλο.

Μπορούμε να περιμένουμε να αποκαλυφθούν μετά την κυκλοφορία των δύο προηγούμενων μοντέλων από την εταιρεία. Αναμένοντας τη συνήθη σύμβαση ονομασίας του Mahindra, όπου όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο μεγαλύτερο είναι το όχημα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι το Mahindra BE.09 είναι μεγαλύτερο από το BE.07. Ωστόσο, η φήμη για το 4θέσιο, το καθιστά ιδανικό διάδοχο του Mahindra E2o.

Διαγωνισμός για τη σειρά οχημάτων Mahindra BE

Θα χρειαστούν σχεδόν 3 χρόνια για τον ινδικό γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας Mahindra να λανσάρει όλα τα επερχόμενα μοντέλα. Ωστόσο, τα επόμενα τρία χρόνια, η βιομηχανία θα αλλάξει τόσο πολύ με την είσοδο άλλων παικτών και νέων μοντέλων από υπάρχοντες παίκτες. Πρώτον, η Ola πιέζει την είσοδό της στην αναδυόμενη αγορά. Αν και δεν είμαστε σίγουροι για το Tesla, η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα αποκτά ήδη πολλά μοντέλα. Ο μόνος παίκτης που δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο είναι ο Ινδο-Ιαπωνικός γίγαντας, Maruti Suzuki. Μπορούμε να περιμένουμε ότι η Suzuki θα έρθει επίσης με τα δικά της ηλεκτρικά οχήματα σε 3 χρόνια.

Ό,τι κι αν συμβεί με τις πιθανότητες του Mahindra, ο μέσος Ινδός πελάτης έχει πολλές επιλογές και μια καλή σειρά για να διαλέξει. Λοιπόν, τι γνώμη έχετε για τη σειρά οχημάτων Mahindra BE;

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply