Η Mahindra θα πουλήσει τα πλειοψηφικά μερίδια της μοτοσυκλέτας Peugeot!!

0
Η Mahindra θα πουλήσει τα πλειοψηφικά μερίδια της μοτοσυκλέτας Peugeot!!

Ο ινδικός γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει μπει σε μια λίστα με κοινές επιχειρήσεις και συνεργασίες και εξαγορές πριν από την πανδημία. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία αντιμετώπισε μεικτά αποτελέσματα με τις επενδύσεις της. Ενώ η εταιρεία εισήλθε με επιτυχία στην αγορά αυτοκινήτων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, υπήρξαν και κάποιες αποτυχίες. Σε μια πρόσφατη εξέλιξη, η εταιρεία αποφάσισε να πουλήσει το πλειοψηφικό μερίδιο των μοτοσυκλετών Peugeot. Είναι ενδιαφέρον ότι η Mahindra επένδυσε στο εγχείρημα καθώς πίστευε ότι οι εγκαταστάσεις παραγωγής και η τεχνογνωσία της εταιρείας θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διεύρυνση του παγκόσμιου αποτυπώματος των δίτροχων Mahindra. Ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν πήγε σύμφωνα με τις προσδοκίες της ινδικής εταιρείας.

Σε μια πρόσφατη τροπή των γεγονότων, η ευρωπαϊκή μεγάλη εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Mutares SE & Co πρόσφερε μια αμετάκλητη δεσμευτική προσφορά στη Mahindra & Mahindra, για να πουλήσει το 50% των ιδίων κεφαλαίων της και το 80% του μεριδίου ελέγχου της Peugeot Motorcycles (PMTC). Ωστόσο, η Mahindra θα παραμείνει συν-μέτοχος για τα επόμενα χρόνια, παρά την πώληση των μεριδίων ελέγχου της.

Η Mahindra Two Wheelers Europe, θυγατρική της ινδικής Mahindra & Mahindra (M&M) είχε αγοράσει Peugeot Motorcycles από την Groupe PSA τον Οκτώβριο του 2019. Ακόμη και νωρίτερα, η Mahindra Two Wheelers Europe είχε αποκτήσει μερίδιο 51% στην PMTC από τον Όμιλο PSA τον Ιανουάριο του 2015 , με στόχο την ανάπτυξη της επιχείρησής τους.

Επιπτώσεις στην επιχείρηση των μοτοσυκλετών Mahindra & Peugeot

Αυτή η νέα κίνηση θα βοηθήσει τη Mahindra να εγκαταλείψει τις ευρωπαϊκές δραστηριότητές της στα δίκυκλα και να αποχωρήσει από μη βασικές επιχειρήσεις. Ωστόσο, η εταιρεία θα παραμείνει ως συν-μέτοχος για να υποστηρίξει την κυκλοφορία νέων προϊόντων. Από τώρα, φαίνεται ότι η νέα εισροή κεφαλαίων για την ινδική εταιρεία θα βοηθήσει στη συγκέντρωση στις βασικές επιχειρηματικές λειτουργίες της εταιρείας που είναι τα οχήματα κοινής ωφέλειας. Η ανάπτυξη μιας νέας ηλεκτρικής υπο-μάρκας από τη Mahindra, εκτός από την Mahindra electric, χρειάζεται μεγάλη εισροή κεφαλαίων και η προσδοκία είναι ότι το ποσό της εκποίησης θα πάει απευθείας στα ταμεία αυτού του νεοσύστατου τεχνολογικού κλάδου της εταιρείας. Επιπλέον, η εταιρεία αντιμετωπίζει επίσης αυστηρό ανταγωνισμό στα τμήματα SUV από την Tata και άλλες πολυεθνικές εταιρείες όπως Suzuki, Toyota και Hyundai. Αυτή η επιχειρηματική συναλλαγή θα προσθέσει ένα γέμισμα στις προσπάθειες της εταιρείας.

Η Mutares SE & Co KGaA είναι μια εταιρεία ιδιωτικών συμμετοχών με έδρα το Μόναχο με παρουσία σε όλη την Ευρώπη. Η συναλλαγή για τη νέα συμφωνία μεταξύ των μερών αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Η Peugeot Motorcycles είναι μια επιτυχημένη επιχείρηση στη Γαλλία και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Διαθέτει τη δική της μονάδα παραγωγής στο Mandeure της Γαλλίας και διαθέτει πάνω από 3.000 σημεία πώλησης σε όλη την Ευρώπη. Η εταιρεία αποφέρει έσοδα περίπου 140 εκατ. ευρώ ετησίως, με την πώληση των δίκυκλων και τρίτροχων σκούτερ της.

Αυτή η νέα συμφωνία θα βοηθήσει την Peugeot με νέες επενδύσεις και διαφοροποίηση του στόλου της. Η μάρκα Peugeot μπορεί να περιμένει μια σημαντική άνοδο μετά την ανάληψη της διοίκησης της Mutares. Η εταιρεία έχει ένα καθιερωμένο ιστορικό μετασχηματισμού εταιρειών σε όλη την Ευρώπη.

Λοιπόν, τι νομίζεις? Θα μετανιώσει η ινδική εταιρεία για την απόφασή της να αποχωρήσει στο μέλλον ή είναι καλή στιγμή να αποεπενδυθεί και να βγει από την αγορά της Mahindra;

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply