Η Mahindra αποκαλύπτει δύο ηλεκτρικά SUV κάτω από το πανό XUV.e!!

3
Η Mahindra αποκαλύπτει δύο ηλεκτρικά SUV κάτω από το πανό XUV.e!!

Η Mahindra λανσάρει δύο γεννημένα ηλεκτρικά SUV υπό την πολυπόθητη μάρκα XUV. Τα SUV, που ονομάζονται XUV.e8 και XUV.e9, θα βασίζονται στην πλατφόρμα INGLO της εταιρείας και θα κυκλοφορούν από τον Δεκέμβριο του 2024 και μετά. Είναι ενδιαφέρον ότι η Mahindra κυκλοφόρησε επίσης τη δική της αποκλειστικά ηλεκτρική υπο-μάρκα Mahindra BE στις 15ου Αύγουστος 2022.

Ακολουθούν μερικές λεπτομέρειες για τα δύο μοντέλα,

Διαστάσεις, χαρακτηριστικά & τιμή εντός δρόμου του Mahindra XUV.e8

Αυτό θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα βγει στη γραμμή παραγωγής και μπορούμε να αναμένουμε ότι θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2024. Μεταφέρει την ίδια βασική διάταξη με το XUV700, ακόμη και την ίδια σιλουέτα και τρεις σειρές καθισμάτων.

Οι διαστάσεις του XUV.e8 είναι 4.740 mm σε μήκος, 1.900 mm σε πλάτος και 1.760 mm σε ύψος. Υποτίθεται ότι θα έχει μεταξόνιο 2.762 χλστ. Σε σύγκριση με το XUV700, θα είναι 45 mm μακρύτερο, 10 mm φαρδύτερο και 5 mm ψηλότερο. Το μεταξόνιο θα είναι επίσης μεγαλύτερο κατά 7 χλστ.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης ότι το XUV.e8 θα συνοδεύεται από σύστημα τετρακίνησης. Η μπαταρία θα κυμαίνεται έως και 80 kWh και η απόδοση ισχύος ξεκινά από 230 ίππους και ανεβαίνει στους 350 ίππους.

Όσον αφορά τη σχεδίασή του, το XUV.e8 θα έχει μια στιβαρή εμφάνιση όπως το αδελφό του ICE. Ο σχεδιασμός στο μπροστινό μέρος δείχνει μια κλειστή μπροστινή μάσκα και ράβδους φωτός LED πλήρους πλάτους που πέφτουν στον προφυλακτήρα. Ένα έντονο περίγραμμα καπό σε συνδυασμό με προβολείς που τοποθετούνται στον προφυλακτήρα δίνουν στο SUV υπέροχη εμφάνιση από μπροστά.

Όσο για το πίσω μέρος, το e-SUV, ή το SEV, όπως τα αποκαλεί η εταιρεία, θα είναι παρόμοιο με το XUV700. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, φαίνεται ότι το XUV.e8 θα κοστίζει περίπου 28-30 Lakhs ₹.

On Road Price & Features του Mahindra XUV.e9

Το XUV.e9 θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2025, πολύ μετά την κυκλοφορία του προηγούμενου μοντέλου στους δρόμους. Αλλά αυτό το μοντέλο θα είναι πιο αριστοκρατικό από το αδερφάκι του e8, με εμφάνιση κουπέ.

Το XUV.e9 έχει μήκος 4.790 mm, πλάτος 1.905 mm και ύψος 1.690 mm. Το μεταξόνιο ανέρχεται στα 2.775 χλστ. Το e9 θα είναι επίσης ένα 5θέσιο μοντέλο, επιτρέποντας ένα πιο ευρύχωρο εσωτερικό.

Τα στοιχεία φωτισμού LED, οι μονάδες προβολέων που τοποθετούνται στον προφυλακτήρα και η κλειστή μπροστινή μάσκα, όλα μοιάζουν με το αδερφάκι του e8. Αυτό όμως που το ξεχωρίζει είναι η πίσω κεκλιμένη οροφή, που του δίνει την κουπέ εμφάνιση και το κάνει να απέχει από το e8. Επίσης ορατό στο σχέδιο είναι μια γυαλιστερή επένδυση και ένα επίπεδο, στιβαρό τμήμα ουράς.

Θα μοιράζεται τις ίδιες επιλογές ενέργειας με αυτές των άλλων αδελφών του SEV. Μπορούμε να αναμένουμε ότι το XUV.e9 θα κοστίζει περίπου 30-35 Lakhs ₹. Εάν η εταιρεία μπορούσε να παρέχει το μοντέλο με πολύ χαμηλότερο κόστος, τότε θα είναι μια εύκολη επιλογή για τους πελάτες της χώρας.

Μπορούμε να περιμένουμε περισσότερες προδιαγραφές για τη σειρά ηλεκτρικών μοντέλων της Mahindra τους επόμενους μήνες. Με όλες τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να λειτουργούν πλήρως ηλεκτρικά, η ινδική αυτοκινητοβιομηχανία θα προσφέρει πολλά χαρακτηριστικά σε λογική τιμή. Μπορούμε σίγουρα να ελπίζουμε ότι τα μοντέλα θα απογειώσουν τον ανταγωνισμό τους με πλήρη ισχύ.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply