Η Honda σχεδιάζει να διακόψει τα αυτοκίνητά της με πετρελαιοκινητήρες!!

0
Η Honda σχεδιάζει να διακόψει τα αυτοκίνητά της με πετρελαιοκινητήρες!!

Λόγω των προτύπων BS6 II και CAFÉ, Η Honda Cars India, ενδέχεται σύντομα να διακόψει τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά της όπως τα Jazz, WR-V, Amaze και City. Αυτή η κίνηση θα μπορούσε να φέρει νέα οχήματα από την Ιαπωνική Αυτοκινητοβιομηχανία, με βενζινοκίνητες και υβριδικές επιλογές.

Σε ορισμένους από τους μεγάλους μετόχους της αυτοκινητοβιομηχανίας αρέσει Maruti Suzuki, η Volkswagen, η Skoda, η Nissan και η Renault έχουν ήδη καταργήσει σταδιακά τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά τους. Έτσι, δεν θα ήταν έκπληξη όταν η Honda θα ανακοινώσει επίσημα το ίδιο.

Γιατί η ξαφνική αποχώρηση από τους κινητήρες ντίζελ;

Η αλλαγή δεν είναι ξαφνική. Στην πραγματικότητα, πολλές άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη εγκαταλείψει ή σιγά-σιγά εγκαταλείπουν τα γκαζάκια. Καθώς ο κόσμος οδεύει σιγά σιγά στα ηλεκτρικά οχήματα και καθώς οι κανονισμοί και τα πρότυπα εκπομπών γίνονται όλο και πιο αυστηρά μέρα με τη μέρα, είναι μόνο καιρός η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία να στραφεί στους βενζινοκινητήρες και τα υβριδικά. Λόγω των αυξημένων επιπέδων ρύπανσης, τα πετρελαιοκίνητα οχήματα θα πρέπει να συμμορφώνονται με τα πρότυπα πραγματικών εκπομπών ρύπων (RDE). Πρόκειται να τεθούν σε ισχύ τον Απρίλιο του 2023. Σύμφωνα με αυτά τα πρότυπα, τα αυτοκίνητα θα πρέπει να αποδείξουν τις μειωμένες εκπομπές τους ακόμη και σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

Το τμήμα Ινδίας της Honda ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα είναι πολύ δύσκολο να συμμορφωθεί κανείς με τις νέες προδιαγραφές με τον παραδοσιακό κινητήρα που καίει λάδι. Ως εκ τούτου, η διακοπή της παραγωγής κινητήρων ντίζελ είναι μια πολύ βιώσιμη επιλογή για την εταιρεία, καθώς παρατηρεί αύξηση της ζήτησης για τα βενζινοκίνητα οχήματά της.

Οι κανόνες, κυρίως, οι κανονισμοί CAFÉ-2 και BS6 II πρόκειται να εφαρμοστούν από τον Απρίλιο του 2022 και του 2023, αντίστοιχα. Η εταιρική μέση απόδοση καυσίμου (CAFÉ-2) στοχεύει στη μείωση των εκπομπών ρύπων μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου από τον κινητήρα. Αυτό θα σήμαινε ότι η απόδοση του κινητήρα θα πρέπει να βελτιωθεί απευθείας από το σχεδιαστικό επίπεδο. Επίσης, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να επιτύχουν τον στόχο των 113 gm CO2/km για όχημα, με μέσο βάρος 1145 κιλά. Παρόλο που αυτοί οι κανόνες θα κάνουν τα οχήματα πιο αποδοτικά σε καύσιμα, κατά περίπου 13%, οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι πεπεισμένες ότι το κόστος των προσαρμογών θα μπορούσε να υπερβεί τις απαιτήσεις. Η αύξηση της ζήτησης για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα θα μπορούσε επίσης να συμπληρώσει την κατάσταση και να οδηγήσει σε πτώση της ζήτησης για τα πιθανά βελτιωμένα οχήματα ντίζελ.

Εάν αληθεύουν οι αναφορές για διακοπή του ντίζελ, η Honda θα σταματήσει να πουλά Jazz, WRV και City στη χώρα. Επίσης, θα μπορούσαν να αρχίσουν να επικεντρώνονται στη σειρά SUV και στο δίκτυο πωλήσεων και διανομής τους σε όλη τη χώρα.

Ο επόμενος στόχος της Honda είναι να αποκαλύψει ένα μεσαίο SUV που θα προκαλέσει μοντέλα όπως το Hyundai Creta, το Kia Seltos, το νέο Toyota HyRyder και το επερχόμενο νέο Maruti Grand Vitara.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply