Η Βομβάη παίρνει άλλο ένα φτερό στο καπέλο – το πρώτο διώροφο ηλεκτρικό λεωφορείο της Ινδίας!!

5
Η Βομβάη παίρνει άλλο ένα φτερό στο καπέλο – το πρώτο διώροφο ηλεκτρικό λεωφορείο της Ινδίας!!

Η Βομβάη παρέμεινε το επίκεντρο των εθνικών μέσων ενημέρωσης για πολλούς λόγους στο πρόσφατο παρελθόν. Είτε η πρόσφατη αλλαγή κυβέρνησης είτε οι ταινίες του Μπόλιγουντ, η Βομβάη είναι σίγουρα ένας δημοσιογράφος. Ωστόσο, αυτή τη φορά η πόλη έχει και πάλι επιτύχει ένα νέο ορόσημο. Τα μετρό της Ινδίας, όπως το Τσενάι και η Βομβάη, πάντα εκπλήσσαν τους ανθρώπους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς τους. Ειδικά, τα διώροφα λεωφορεία που κάνουν τον κόσμο να κοιτάζει ψηλά, τριγυρνούσαν πάντα στους δρόμους τους. Η Βομβάη έκανε ένα βήμα παραπέρα παρουσιάζοντας το πρώτο ηλεκτρικό διώροφο λεωφορείο της χώρας για το σύστημα διαμετακόμισής της.

Η Switch Mobility, θυγατρική της Ashok Leyland παρείχε στην πόλη το νέο όχημα και υποσχέθηκε να παραδώσει 200 ​​ακόμη από αυτές τις ομορφιές στους δρόμους της από τον Δεκέμβριο. Ακολουθούν ορισμένες προδιαγραφές για το λεωφορείο.

Χαρακτηριστικά & Εύρος Switch EiV22 Electric bus

Το Switch EiV22 έχει ισχυρή αυτονομία έως και 250 km και τροφοδοτείται από μπαταρία 231 kWh. Αλλά μπορούμε να περιμένουμε μια ρεαλιστική αυτονομία 120 – 180 KMs, λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Switch Electric. Η εμβέλεια θα εξαρτηθεί επίσης από άλλους παράγοντες όπως οι συνθήκες του δρόμου και ο καιρός. Ωστόσο, το ηλεκτρικό λεωφορείο θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τα 100 χιλιόμετρα με μόνο 45 λεπτά φόρτισης.

Αυτό που καταλαμβάνει τη φόρτιση είναι μια μπαταρία νικελίου, μαγγανίου και κοβαλτίου (NMC) που συνοδεύεται από 8 χρόνια εγγύηση. Ο κατασκευαστής έχει επίσης προσθέσει προφυλάξεις ασφαλείας, όπως συστήματα απομακρυσμένης παρακολούθησης και πυρανίχνευσης και καταστολής. Μέσω αυτών, η εταιρεία μπορεί να παρακολουθεί συνεχώς τη θερμοκρασία της μπαταρίας και να ειδοποιεί τον οδηγό για τυχόν ασυμφωνίες που προκύπτουν. Επίσης, το σύστημα πυρόσβεσης χρησιμοποιεί αδρανή αέρια για να σβήσει τη φωτιά εάν υπάρχει.

Παρουσίαση του οχήματος ήταν ο υπουργός Μεταφορών της Ένωσης κ. Nitin Gadkari, ο οποίος είπε ότι το μέλλον της κινητικότητας της χώρας θα βασίζεται στο υδρογόνο, το βιοαέριο και την ηλεκτρική ενέργεια για τη λειτουργία των οχημάτων. Τα λεωφορεία ντίζελ έχουν μέσο κόστος λειτουργίας 41 ₹ ανά χιλιόμετρο, ενώ τα ηλεκτρικά λεωφορεία μπορεί να είναι φθηνά έως 2,40 ₹ ανά χιλιόμετρο. Αυτή η τεράστια μείωση στο κόστος λειτουργίας θα μπορούσε να δημιουργήσει τεράστια ζήτηση για αυτά τα οχήματα ακόμη και μεταξύ άλλων κρατών.

Η εισαγωγή αυτών των ηλεκτρικών λεωφορείων θα μειώσει επίσης το αποτύπωμα άνθρακα κατά 41% και επίσης θα εξοικονομήσει έως και 26 εκατομμύρια λίτρα ντίζελ ετησίως. Περισσότερα ηλεκτρικά λεωφορεία αναμένονται και στις γραμμές Δελχί-Ντεχραντούν, Δελχί-Τζαϊπούρ και Δελχί-Βομβάη. Άλλα μετρό, όπως το Chennai, το Bengaluru, το Hyderabad και το Secunderabad αναμένεται να ακολουθήσουν την τάση και να ξεκινήσουν τους δικούς τους στόλους ηλεκτρικών λεωφορείων.

Το μέλλον των ηλεκτρικών λεωφορείων και το τουριστικό δυναμικό

Με τον Ashok Leyland να ανοίγει το δρόμο προς τα εμπρός, μπορούμε επίσης να περιμένουμε από άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Tata Motors, να ακολουθήσουν τη σουίτα. Η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων παρουσιάζει τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Με τη διαθεσιμότητα ηλεκτρικών οχημάτων, μπορούμε να περιμένουμε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να ταξιδεύουν με αυτά τα οχήματα τουλάχιστον για να απολαύσουν την καινοτομία της μεταφοράς. Εκτός από τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, αυτά τα οχήματα θα αποτελέσουν επίσης σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο στην πόλη.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply