Επιτέλους λίγη παρηγοριά για τη Ford στην Ινδία – Η Tata εξαγοράζει το εργοστάσιο της Ford στο Γκουτζαράτ!!

3
Επιτέλους λίγη παρηγοριά για τη Ford στην Ινδία – Η Tata εξαγοράζει το εργοστάσιο της Ford στο Γκουτζαράτ!!

Η Ford Motors είχε ανακοινώσει την αποχώρησή της από την κατασκευή στην Ινδία πριν από σχεδόν ένα χρόνο. Πρόσφατα, η εταιρεία είχε κατασκευάσει το τελευταίο όχημα παραγωγής, το EcoSport στην Ινδία. Αυτό περιελάμβανε τη διακοπή της παραγωγής και από τις δύο μονάδες παραγωγής της στο Chennai, TN και στο Sanand, στο Gujarat. Ανακοινώθηκε επίσης ότι η εγκατάσταση της Sanand θα πωληθεί στην Tata Motors και τότε υπογράφηκε επίσης μνημόνιο συμφωνίας.

Ως μέρος αυτής της κίνησης, η νεοσύστατη θυγατρική EV της Tata Motors, η Tata Passenger Electric Mobility Limited (TPEML) και η Ford India Private Limited (FIPL) υπέγραψαν μεταξύ τους συμφωνία μεταφοράς μονάδων (UTA). Αυτή η συμφωνία 725,7 ₹ crore επιτρέπει στην Tata Motors να αποκτήσει το εργοστάσιο παραγωγής της Ford και να το λειτουργήσει από εδώ και στο εξής.

The Origin Story of the Sanand Plant – Η πλευρά του Ford της ιστορίας

Η Ford είχε κατασκευάσει τις εγκαταστάσεις Sanand στο Γκουτζαράτ το 2012. Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση με ρομποτικό αυτοματισμό. Μπορεί να συναρμολογεί έως και 3.00.000 μονάδες ετησίως και μπορεί να κλιμακωθεί έως και 4.20.000 μονάδες. Με μια τέτοια τεράστια χωρητικότητα, γίνεται υποχρέωση όταν η εταιρεία μπορούσε να συναρμολογεί μόνο περίπου 1.00.000 μονάδες κάθε χρόνο. Αυτή η διευκόλυνση δισεκατομμυρίων δολαρίων περιόριζε τα κέρδη της Ford, μόνο με το λειτουργικό της κόστος.

Για να εξοικονομήσει τα έσοδά της και να βεβαιωθεί ότι οι εγκαταστάσεις και οι εργαζόμενοί της φροντίζουν, η Ford αποφάσισε να την πουλήσει στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας, την Tata Motors.

Ωστόσο, δεν είναι η πλήρης κάρτα για την εταιρεία στην Ινδία. Μετά τη μεταβίβαση, η Ford θα συνεχίσει να κατασκευάζει κινητήρες στο εργοστάσιο για τις δραστηριότητές της σε όλο τον κόσμο. Αυτή η συμφωνία βοηθά και τις δύο εταιρείες καθώς η κλίμακα ακόμη και της Tata Motors δεν είναι στο σύνολο της δυναμικότητας του εργοστασίου. Ομοίως, η Ford μπορεί να μειώσει κάποιο κόστος κατασκευάζοντας τους κινητήρες σε σχετικά φθηνότερο μέρος της Ινδίας.

Tata’s Gains in the Deal

Η Tata Motors βλέπει μια συνεχή αύξηση της ζήτησης για τα περισσότερα οχήματα του στόλου της. Η πρόσφατη είσοδός τους στην κατηγορία των EV δείχνει ένα λαμπρό μέλλον και για την εταιρεία. Άλλωστε, ίσως το πιο αγαπημένο ηλεκτρικό όχημα της Ινδίας είναι Tata Nexon. Με όλα τα εργοστάσια συναρμολόγησης να πλησιάζουν τα όρια κορεσμού τους, αυτή η νέα εγκατάσταση θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη ώθηση για την εταιρεία. Επίσης, η TPEML συμφώνησε να προσφέρει απασχόληση και σε δικαιούχους εργαζόμενους από το εργοστάσιο.

Με τη νέα εγκατάσταση, η Tata σχεδιάζει να ωθήσει την παραγωγή της σε περίπου 5.00.000 μονάδες ετησίως. Σημειωτέον ότι η νέα εγκατάσταση βρίσκεται κοντά στο εργοστάσιο της Tata στο Γκουτζαράτ, εξοικονομώντας έτσι πολλά για την εταιρεία όσον αφορά τα logistics και τις μεταφορές.

Το εργοστάσιο Sanand μπορεί να φτάσει σε νεκρό σημείο με τουλάχιστον 1.00.000 μονάδες ετησίως. Η Tata είναι βέβαιη ότι αυτό θα είναι εύκολο να εκπληρωθεί. Με μια σειρά ηλεκτρικών οχημάτων έτοιμη από την εταιρεία, η Tata θα επιλέξει αυτό το εργοστάσιο για να κατασκευάσει τα νέα της μοντέλα όπως το Curvv – Electric SUV concept και το Avinya Electric Concept από το εργοστάσιο. Σημειωτέον ότι η εταιρεία έχει επίσης επωνυμία τέσσερα άλλα ονόματα για τα επερχόμενα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται, Ξανά

Η ιστορία πίσω από την αρχική απώλεια της Tata Motors και τη βιαστική απόφαση να πουλήσει τη μάρκα αυτοκινήτων στην τότε ακμάζουσα αμερικανική Ford Motors είναι τώρα μια συχνά επαναλαμβανόμενη ιστορία. Το πώς το CMD του ινδικού γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας περιμένει και κοροϊδεύεται για την είσοδό του στην επιχείρηση είναι μια κοινή λαογραφία αυτές τις μέρες.

Μετά την παγκόσμια ύφεση του 2008, ο τρόπος με τον οποίο η Tata ήρθε στη διάσωση του κατεστραμμένου αμερικανικού γίγαντα 100 ετών αγοράζοντας τις μάρκες Jaguar & land Rover είναι μια άλλη κλασική ιστορία επιχειρηματικής οξυδέρκειας.

Τώρα πάλι, μετά από περισσότερο από μια δεκαετία, η Tata Motors είχε σώσει το Ford από απώλειες. Κατά κάποιο τρόπο, η ιστορία επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά.

Πολύ περισσότερο από μια απλή μεταφορά του εργοστασίου

Ενώ το τεράστιο κομμάτι των ειδήσεων είναι για το πώς οι εταιρείες έχουν σωθεί και μείωσαν τις ζημιές τους, η πραγματική νίκη της ιστορίας είναι για τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο. Η δουλειά και τα προς το ζην χιλιάδων εργαζομένων ήταν σε τεράστιο ερωτηματικό. Με αυτήν την ομαλή μεταβίβαση της ιδιοκτησίας, ας υποθέσουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ήδη υπαρχόντων εργαζομένων και εργαζομένων θα διατηρηθεί.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτή τη σημαντική εξέλιξη; Πείτε μας τις σκέψεις σας στα σχόλια.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply